Gerrit Visser van Innovi:

"Sneller en beter transportbanden en sorteerlijnen reinigen met stoom"

Tholen - Voor de voedselveiligheid is het van groot belang dat AGF-producten in een schone, hygiënische omgeving verwerkt worden. Nu worden transportbanden en sorteerlijnen vaak handmatig schoongemaakt, een tijdrovende en intensieve klus.  

“Bij AGF-bedrijven is een groeiende vraag naar snelle en effectieve schoonmaak van de transportbanden en sorteerlijnen, waarbij chemische middelen tot het minimum beperkt worden en het liefst met zo min mogelijk water,’’ zegt Gerrit Visser van Innovi. “Elke minuut die er in de schoonmaak gaat zitten kost geld want de tijd dat een sorteerlijn stil ligt om gereinigd te worden kan er geen productie gedraaid worden. Chemische reinigingsmiddelen wil je het liefst niet in de buurt van groenten en fruit, schoonmaken met een hogedrukreiniger resulteert vaak een natte omgeving die juist voor meer vervuiling zorgt. Daarnaast ontstaat er bij reiniging met veel water sneller roest aan machines, is er kans op schimmelvorming. En…elke liter schoonmaakwater is afvalwater. De methode van Innovi gaat sneller. beter en duurzamer. Een besparing van 80% op water en chemie is zeer realistisch", zegt Gerrit.

Alternatief met weinig water 
Het goed en zorgvuldig reinigen van transportbanden kan dus een lastige opgave zijn. “Innovi levert reinigingsoplossingen voor bedrijven die op zoek zijn naar een snel en effectief schoonmaaksysteem, wat werkt met een minimum aan chemie en water, een besparing van 80% is zeer realistisch. Stoomreiniging voorziet in die behoefte. Er wordt weinig water gebruikt en is tevens bacteriedodend. De schoonmaaksystemen kunnen half- of volautomatisch geleverd worden en kunnen op of onder de transportbanden gemonteerd worden. Verder verwijderd stoom makkelijk stickers, hierdoor leveren wij ook veel aan de verpakkingsindustrie."

"Innovi adviseert bedrijven werkzaam voor de AGF- en droogfoodsector zoals bijvoorbeeld Kleentec, onderdeel van de Facilicom Group, maar wij verkopen, verhuren en leasen ook schoonmaakmachines aan AGF-bedrijven. O.a. Apeel, Nature’s Pride, Lempak, IQ packing en  Growers United zijn zeer gewaardeerde klanten van Innovi," zegt Gerrit. 

Maatwerk oplossingen
"Iedere uitdaging is uniek. De transportband reinigingssystemen worden meestal op maat gemaakt. Als een klant bij ons komt om advies in te winnen, wordt er eerst gekeken wat de meest lonende manier van schoonmaken is. Daarna doen we een test en worden er foto’s gemaakt, ingemeten. Deze informatie wordt naar de fabriek Tecnovap in Italië gestuurd. Vanuit de fabriek worden dan 3d-tekeningen opgemaakt en bij akkoord van de klant wordt het schoonmaaksysteem vervaardigt. Innovi adviseert, verkoopt, verhuurt en biedt ook lease oplossingen," besluit Gerrit.

Voor meer informatie:
Innovi B.V.
Afrikalaan 7
7681 ND Vroomshoop
+31 (0)546 660 710
info@innovibv.nl 
www.innovibv.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven