Kwekerij Het Westland en Powergrow fuseren

Kwekerij Het Westland en Powergrow willen per 1 januari 2022 samen verder gaan. Met het samengaan spelen de beide bedrijven in op de schaalvergroting die plaatsvindt in de markt van groenten en fruit, zowel aan de zijde van de aanbieders als bij afnemers.

Na de fusie zal het bedrijf verder groeien met de puntpaprika, een product dat zich qua uiterlijk en smaak onderscheidt van de bekendere blokpaprika. Het is een product waar steeds meer vraag naar is en de telers hebben de ambitie om altijd aan deze vraag te kunnen voldoen.

Beide bedrijven zijn aangesloten bij Coöperatie Harvest House. Het samengaan van bedrijven past in de strategie van Harvest House. Men ziet dat er schaalvergroting nodig is om concurrerend te kunnen blijven werken.

Samenwerking
Kwekerij Het Westland is een paprikakwekerij van in totaal 6,3 hectare waar puntpaprika’s worden geteeld in de kleuren rood, oranje en geel. Er wordt geteeld op 2,3 hectare in Poeldijk en  op 4,2 hectare in Naaldwijk. Op beide locaties worden de paprika’s zelf gesorteerd op maat, kleur en gewicht. De puntpaprika’s worden verpakt bij Rainbow Kleinpak in de Lier. De ondernemers achter Kwekerij het Westland zijn Thimo, John van Marrewijk en Arco Vreugdenhil.

PowerGrow teelt sinds 2007 op 11,8 hectare blokpaprika in De Kwakel. Powergrow is een samenwerkingsverband van zeven ondernemers. Ze zijn in de Kwakel onderdeel van een energiecluster met een rozenteler en een palmteler. De paprika’s worden centraal gesorteerd en verpakt bij Rainbow Kleinpak.

Thimo van Marrewijk blijft voorlopige operationeel verantwoordelijk voor de locaties in het Westland en Tom Baak en Huub Zuidgeest voor De Kwakel.

Van de aandeelhouders van Powergrow zullen Tom Bos, Huub Zuidgeest, Sjaak van Kester en Tom Baak de komende jaren nog betrokken blijven bij de onderneming.

Voor meer informatie: 
Harvest House
www.harvesthouse.nl  
info@harvesthouse.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven