Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geothermiebedrijf Yeager trekt investering aan

Geothermiebedrijf Yeager Energy heeft een overeenkomst gesloten met het energie-investeringsfonds Kerogen Capital voor een investering in Yeager. Met de investering kan het in Zuidlaren gevestigde bedrijf haar activiteiten op het gebied van geothermie en warmtenetwerken uitbreiden en verder groeien in Nederland en daarbuiten. Bedragen zijn niet bekendgemaakt.

Rol in projecten van bron tot afnemer 
Yeager’s strategie is om een portfolio van aardwarmteprojecten en (slimme) warmtenetwerken voor de industrie, de gebouwde omgeving en de glastuinbouw te ontwikkelen en te opereren. Het doel is om duurzame warmte op een betrouwbare, betaalbare en op een veilige en verantwoordelijke manier te leveren.

Yeager heeft diverse aardwarmte-opsporingsvergunningen aangevraagd (op Voorne-Putten, langs de kust tussen Den Haag en Katwijk en in Purmerend) en voert gesprekken om in een aantal bestaande vergunningen in te treden. Het bedrijfsplan van Yeager heeft als doel het ontwikkelen en opereren van de volledige warmtewaardeketen –van bron tot afnemer. Dit zal worden uitgevoerd door middel van een portfolio-aanpak, organische en in-organische groei, alsmede door het aangaan van samenwerkingsverbanden.

Nederland 'aantrekkelijke groeimarkt'
Kerogen Capital is een onafhankelijk investeringsfonds gespecialiseerd in de energiesector. Met meer dan $2 miljard aan beheerd vermogen zet zij zich in voor een CO2-neutrale toekomst. Kerogen brengt financiële slagkracht alsmede significante financiële en technische expertise in. Het fonds heeft al meer dan tien jaar ervaring en succes met het ondersteunen en laten groeien van energiebedrijven wereldwijd.

Het fonds heeft een ‘Net Zero Carbon Strategy’ aangenomen en werkt actief aan het CO2-neutraal maken van haar totale investeringsportfolio. Verder heeft zij het UNPRI ondertekend (United Nations Principlesfor Responsible Investment). 

Na een uitvoerig onderzoek van de Europese aardwarmte sector ziet Kerogen Nederland als een aantrekkelijke groeimarkt. Kerogen is ervan overtuigd dat Yeager de strategie, de kennis en het team heeft om deze groei te kunnen helpen realiseren. 

Voor meer informatie:
Yeager Energy
www.yeager-energy.com

Kerogen Capital
www.kerogencap.com 

Publicatiedatum: