Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nova Natura over belang waterkwaliteit

Eric Driessen is eigenaar van Nova Natura te Meijel en teelt op 3,1 hectare 3 teelten komkommer per jaar. Mertens adviseert Nova Natura o.a. op het gebied van gewasbescherming en meststoffen. Bij het advies wordt ook de waterkwaliteit bekeken. Waterkwaliteit is naar de toekomst toe steeds belangrijker. Gewasbeschermingsmiddelen lijken steeds meer te verdwijnen, dus preventief en hygiƫnisch werken is belangrijk voor het telen van de toekomst.

In het midden van 2020 liep Eric tegen problemen aan in zijn teelt. De productie was verminderd en wortelontwikkeling van de planten bleef achter. Na intensief onderzoek bleek dat een biofilm in de irrigatieleidingen aanwezig was. Deze biofilm zorgt voor sterke pH-wisselingen bij de plant en veroorzaakte de verminderde plantontwikkeling.

Om de leidingen te reinigen en vrij te maken van de biofilm is Eric gestart met het gebruiken van Intra Hydrocare. Hydrocare is een product op basis van waterstofperoxide die gestabiliseerd is met een eigen gechelateerde formule, geproduceerd bij Intracare te Veghel. Hydrocare zorgt voor het verwijderen van de biofilm.

Om de leidingen continu schoon te houden blijft Mertens de vervuiling in de leidingen meten middels het afnemen van periodieke watermonsters om het verloop nauwlettend volgen.

Voor meer informatie:
Intracare B.V.
Voltaweg 4
5466 AZ Veghel
+31 (0)413 354 105
www.intrahorti.com

Publicatiedatum: