Nieuw klimaatscherm gemaakt van gerecycled materiaal op de markt

Ludvig Svensson introduceert met Luxous 1147 Eco FR een klimaatscherm dat deels is gemaakt van gerecycled materiaal. De folie waarmee dit nieuwe klimaatscherm wordt geproduceerd, bevat 30% gerecycled polyester van petflessen en biedt alle voordelen die voor een teler belangrijk zijn, zo belooft de producent. 

Het nieuwe energiescherm uit de Luxous-productfamilie heeft exact dezelfde maximale lichttransmissie en hoge energiebesparing als Luxous 1147 FR. Het voorkomt temperatuurfluctuaties van het gewas en minimaliseert hierdoor gewascondensatie en het risico op schimmelziektes. Het is gemaakt van uitsluitend vlamvertragende materialen en voldoet zo aan de hoogste veiligheidsnormen in de glastuinbouw. Dit maakt Luxous 1147 Eco FR een duurzame oplossing voor de huidige en volgende generatie telers.


Alle details over het nieuwe scherm zijn hier na te lezen. 

De lange termijn ambitie van Svensson is om, naast het werken met de juiste grondstoffen, ook de grondstoffen efficiënter te gebruiken om zo in de hele waardeketen de impact op het klimaat te verlagen. Dat betekent volgens de schermen producent ook het ontwikkelen van producten met een lange levenscyclus, met verbeterde positieve effecten op het klimaat en circulaire oplossingen.

Voor meer informatie:
Ludvig Svensson
www.ludvigsvensson.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven