Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw klimaatscherm gemaakt van gerecycled materiaal op de markt

Ludvig Svensson introduceert met Luxous 1147 Eco FR een klimaatscherm dat deels is gemaakt van gerecycled materiaal. De folie waarmee dit nieuwe klimaatscherm wordt geproduceerd, bevat 30% gerecycled polyester van petflessen en biedt alle voordelen die voor een teler belangrijk zijn, zo belooft de producent. 

Het nieuwe energiescherm uit de Luxous-productfamilie heeft exact dezelfde maximale lichttransmissie en hoge energiebesparing als Luxous 1147 FR. Het voorkomt temperatuurfluctuaties van het gewas en minimaliseert hierdoor gewascondensatie en het risico op schimmelziektes. Het is gemaakt van uitsluitend vlamvertragende materialen en voldoet zo aan de hoogste veiligheidsnormen in de glastuinbouw. Dit maakt Luxous 1147 Eco FR een duurzame oplossing voor de huidige en volgende generatie telers.


Alle details over het nieuwe scherm zijn hier na te lezen. 

De lange termijn ambitie van Svensson is om, naast het werken met de juiste grondstoffen, ook de grondstoffen efficiƫnter te gebruiken om zo in de hele waardeketen de impact op het klimaat te verlagen. Dat betekent volgens de schermen producent ook het ontwikkelen van producten met een lange levenscyclus, met verbeterde positieve effecten op het klimaat en circulaire oplossingen.

Voor meer informatie:
Ludvig Svensson
www.ludvigsvensson.com

Publicatiedatum: