Buitenstaanders uit de sector actief in vertical farming

Nu de sector van vertical farming blijft groeien, zien we steeds meer bekende partijen van buiten de sector op de markt verschijnen. Maar waarom wagen deze bedrijven zich op dit onbekende terrein?

Naast een snel groeipotentieel biedt de CEA-sector bedrijven een kans om hun expertise in te zetten voor een klimaatbestendig en financieel duurzaam voedselsysteem. Om de beweegredenen van deze bedrijven beter te begrijpen, heeft Contain met zijn leverancier Schneider Electric gesproken over hun toetreding in deze sector en de factoren die hen ertoe hebben aangezet dit te doen.

Schneider Electric is een bedrijf dat digitale energie- en automatiseringsoplossingen biedt voor efficiëntie en duurzaamheid met een wereldwijd bereik dat zich uitstrekt over meer dan 100 landen. Wanneer werknemers wordt gevraagd wat Schneider "doet", wordt vaak gezegd dat het beter is te vragen wat het niet doet.

Het bedrijf richt zich op huizen, gebouwen, datacenters, infrastructuur en industrieën door energietechnologieën, realtime automatisering, software en diensten te combineren. Schneider stelt iedereen in staat om een zo positief en aanzienlijk mogelijke impact te hebben, en met een unieke competentie voor holistisch energiebeheer is de kans op positieve verandering binnen CEA aanzienlijk.


Foto met dank aan Schneider Electric

Schneider vond aanvankelijk een grote integratie van zijn oplossingen tijdens het werken met Canadese en Europese bedrijven in de CEA-ruimte rond 2018. Kort daarna zag het bedrijf de enorme impact in die het kon hebben op CEA-voedselsystemen in de VS. Al vroeg in de coronapandemie, toen verstoringen in de toeleveringsketen de traditionele tuinbouwsector verwoestten, werd het steeds duidelijker dat de indoor tuinbouwsector en de groei ervan absoluut noodzakelijk zijn voor de ontwikkeling van veerkrachtige voedselsystemen.

Ondanks de positieve effecten van de sector op het milieu en de samenleving, leidt de exploitatie van CEA-systemen vaak tot hoge energiekosten en een grote ecologische voetafdruk. In het verleden werden gegevens en energiebeheer in indoor farms handmatig uitgevoerd, maar Schneider is ervan overtuigd dat het de tools en expertise heeft om de sector duurzamer, efficiënter en veerkrachtiger te maken. De oplossingen van Schneider voor energiebeheer kunnen activiteiten automatiseren en energieparameters verlagen ten voordele van tuinders, consumenten en de planeet.

Vanuit financieel oogpunt zijn veel van de opkomende bedrijven binnen de indoor farming kleine bedrijven die op zoek zijn naar grote kapitaalinvesteringen om hun huidige activiteiten uit te breiden. Schneider ziet dit als een teken van buitengewone groei in de sector en is van mening dat het van cruciaal belang en haalbaar is om activiteiten uit te breiden door gebruik te maken van de kracht van digitale technologie en service-expertise.

"We zijn erg enthousiast over onze nieuwe relatie met Contain," zegt Lisa Causarano, Schneider Electric Account Manager. "Ervaring heeft ons geleerd dat vertical farms unieke behoeften en uitdagingen hebben waar veel geldschieters niet aan kunnen voldoen. Contain brengt expertise mee die het mogelijk maakt om de buitengewone behoeften op het gebied van energiebeheer voor indoorteelt aan te pakken, waardoor zij zich kunnen richten op nieuwe manieren om efficiënter te telen om groeiende bevolkingen te voeden."

Een ander voorbeeld van een "buitenstaander" in de sector die zich in de Controlled Environment Agriculture begeeft, is MineARC. MineARC is een wereldleider in de "productie en levering van gecontroleerde omgevingen." Uit de naam is af te leiden dat MineARC oorspronkelijk gecontroleerde omgevingstechnologie produceerde voor veiliger industriële mijnbouw, tunnelbouw, en petrochemische fabriekspraktijken, met meer dan 2.500 levensreddende schuilkamers over industriële sites wereldwijd.


Foto met dank aan Schneider Electric

MineARC realiseerde zich dat de waarde van gecontroleerde omgevingen in veel industrieën kan worden gevoeld, inclusief tuinbouw. Het bedrijf merkt op dat de mogelijkheid om de parameters van een faciliteit te controleren om optimale groeiomstandigheden te simuleren resulteert in eindeloze mogelijkheden, waaronder gezondere voedselopties het hele jaar door en minder gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Het bedrijf creëerde de Biora Range voor gebruik in de tuinbouw door dezelfde technieken en mogelijkheden toe te passen die het gebruikt om gecontroleerde klimaatkamers te creëren voor de veiligheid van het personeel.

Sinds de lancering van Biora heeft MineARC al zijn sporen verdiend in Australië, Europa en Noord-Amerika, met een reeks kamers voor plantengroei, onderzoek, medische cannabis en cleanrooms die nu in het veld worden gebruikt. Het draagbare, robuuste karakter van de Biora Walk-In Chambers heeft van hen een populair alternatief gemaakt voor de bouwmogelijkheden ter plaatse.

Voor meer informatie:
Contain
www.contain.ag


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven