Dinsdag 18 mei, 15:30-16:30 uur

Online talkshow Take a Seed

Nederland is als uitvinder, verbeteraar of producent betrokken bij zo’n 40% van de wereldwijd verhandelde zaden van groenten, aardappelen, sierplanten en grassen. Dit is goed voor een exportwaarde van € 3,4 miljard. De sector telt alleen al in eigen land meer dan 12.000 mensen. Leuk om te weten: vier op de tien gezonde hapjes – waar ook ter wereld – komen uit ónze keuken.

Maar er zijn ook veel vragen m.b.t. de innovatie in verdeling en zaadproductie, en daarom organiseert Plantum een online talkshow genaamd 'Take a Seed'. Talkshowhost Jeroen Pauw zal, samen met side kick Sabine Scharwachter, voorzitter van DWARS, de jongerenorganisatie van GroenLinks, een reeks gasten aan de tand voelen. Met vooraanstaande politici, wetenschappers, NGO’s en opiniemakers wordt gesproken over plantenveredeling, innovatie, plantgezondheid, duurzaamheid en klimaat. Gasten aan tafel zijn o.a. hoogleraar ecologie Louise Vet, bioloog/schrijver/presentator Midas Dekkers en biochemicus en hoogleraar microbiologie John van der Oost.

Ook tijdens de talkshow: politici vertellen over hun fascinatie voor planten, reporter en cabaretier Tiemen Smit gaat op bezoek bij twee veredelingsbedrijven en patron cuisinier Soenil Bahadoer van Restaurant de Lindehof kookt met eetbare planten. De hele uitzending wordt omlijst met verschillende muzikale intermezzo’s.

Datum: dinsdag 18 mei 2021
Tijd: 15:30-16:30 uur

Klik hier voor meer informatie & aanmelden.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven