Weerelementen toegevoegd aan nieuwe procescomputer

De nieuwe procescomputer IIVO van Hoogendoorn Growth Management wordt uitgerust met de weerdata van Weather Solutions. Met als basis hoogwaardige weermodellen worden innovatieve technieken gebruikt om de weersverwachting te lokaliseren en te optimaliseren. De focus van het weerbedrijf ligt daarbij op een aantal belangrijke weerelementen en nieuwe parameters, waaronder de Instant Radiation. Die is van groot belang voor de land- en tuinbouw. 

Met de waardevolle informatie kan de IIVO procescomputer de meest optimale regelingen toepassen. Lokale data helpt de teler de invloeden te bepalen op de dagelijkse instellingen in de IIVO.


Martin Helmich en Peter Hendriks tekenen het contract met Maarten Noort van Weather Solutions.

Anticiperen op verwacht weer
Wat levert dat op? Heel simpel: door de geavanceerde weersverwachtingen van Weather Solutions is het mogelijk om met de IIVO een zo optimaal mogelijk kasklimaat te creëren en de perfecte groeicondities voor het gewas in te stellen. De teler kan op deze manier anticiperen op het verwachte weer , wat leidt tot een optimaal klimaat afgestemd op de behoeftes van de plant.

De weersverwachting van Weather Solutions is verwerkt in de regelingen voor zowel watermanagement, klimaat als energie. Er wordt op deze manier geen onnodige energie gebruikt.

Voor meer informatie:
Hoogendoorn Growth Management
www.hoogendoorn.nl 
info@hoogendoorn.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven