Van ruwe paprika tot fresh convenience product

In het najaar van 2020 installeerde Sormac een complete paprikaverwerkingslijn bij Heemskerk fresh & easy in Rijnsburg. De lijn verwerkt maar liefst 1.500 kg per uur. Heemskerk maakt hiermee diverse fresh convenience producten zoals groentemixen, gevulde paprika’s en maaltijdsalades.

In 1960 legde Wim Heemskerk als zoon van een échte groentefamilie de basis voor Heemskerk met de productie en verkoop van zakjes gesneden soepgroenten. In 60 jaar tijd is het bedrijf uitgegroeid tot een modern bedrijf waar wekelijks zo’n 3,5 tot 4 miljoen verpakkingen de deur uit gaan naar (inter)nationale retail- en fastfoodketens. Vanwege de toenemende vraag naar fresh convenience producten, investeerde Heemskerk in een nieuwe Sormac verwerkingslijn voor paprika’s. Voor een kwalitatief hoogwaardig eindproduct is het, naast de kwaliteit van de paprika, van essentieel belang dat de zaadlijsten goed verwijderd worden.

Door middel van een geavanceerde transportlijn worden de paprika’s over vier paprikaontkerners PO-30 gedistribueerd. Vanuit de individuele voorraadtafels voeden de operators handmatig het ontkernmechanisme, waarna de paprika’s in paren ontkernd en, indien gewenst, in stukken worden gesneden. De vacuümunit zuigt het afval weg uit de paprika, dit wordt op een aparte band verzameld en afgevoerd. De gesneden paprika’s verzamelen op een centrale band voor de verdere verwerking.

De paprikaontkerner PO-30 van Sormac kenmerkt zich door een eenvoudige bediening, hygiënisch ontwerp, lange levensduur van de messen - en bovenal een perfect ontkernd product, vrij van zaadlijsten.

Voor meer informatie:
Sormac B.V.
Huiskensstraat 68
NL-5916 PN Venlo
+31 (0)77 351 84 44
info@sormac.nl
www.sormac.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven