Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Internationaal klimaattechniekbedrijf neemt minderheidsbelang in Priva

De Viesmann Groep en Priva Groep gaan samenwerken. Bij de samenwerking komt een kapitaalinjectie kijken van Viesmann in Priva. Het Duitse bedrijf heeft daarmee een minderheidsbelang verworven in het Lierse bedrijf. 

Viesmann is internationaal in meer dan zeventig landen actief op het gebied van klimaatoplossingen. Beide familiebedrijven samen zetten in op de realisatie van volledig duurzame woon-, werk- en tuinbouwomgevingen.

Met de kapitaalinjectie, waarmee Viesmann het langetermijnkarakter van de samenwerking wil onderstrepen, kan Priva haar innovatieve technologieagenda en internationale groei versnellen. Viessmann kan haar klimaatoplossingen voor commerciële gebouwen sneller ontwikkelen en verdere zakelijke kansen in de tuinbouwomgeving verkennen.


Priva lanceerde vorig jaar Phil, afkorting van Priva Horticultural Innovation Labs, om telers te helpen meer met data te doen.

Onafhankelijkheid
Beide bedrijven geloven dat slimme samenwerkingen, netwerken en ecosystemen van cruciaal belang zijn om belangrijke problemen als de opwarming van de aarde, de energietransitie en de voedselzekerheid in de wereld, aan te kunnen pakken.

Meiny Prins, CEO van Priva: “Wij zijn een missie gedreven onderneming en trots op de impact die onze innovatieve en duurzame oplossingen hebben voor onze klanten en de maatschappij. Het partnership met Viessmann is een erkenning voor onze visie en de in de afgelopen jaren ontwikkelde technologie. Deze samenwerking maakt ons beiden sterker, waarbij wij onze onafhankelijkheid en de waarden van ons familiebedrijf behouden. Het is een prachtige kans om samen invulling te geven aan onze belangrijke missie ‘creating a climate for growth’."

Tuinbouwkansen
De stap maakt het voor Viesmann mogelijk om de kansen in de tuinbouw te ontdekken. Maximilian Viessmann, Co-CEO van Viessmann: “Onze missie is een leefomgeving te creëren voor de volgende generaties: duurzame, CO2-vrije en leefbare omgevingen voor wonen, werken en ontspannen. Al onze oplossingen zijn gebaseerd op duurzame energie en maximale efficiëntie. Door de bundeling van krachten met Priva, kunnen wij onze propositie uitbreiden en nog relevanter maken voor meer klanten. Ik kijk ernaar uit om samen als twee technologie familiebedrijven innovatieve digitale diensten te ontwikkelen die een positieve bijdrage leveren aan het klimaat.”

Voor meer informatie:
Priva
contact.priva@priva.nl 
www.priva.com
 

Viesmann Group
www.viessmann.nl 
info-nl@viessmann.com

Publicatiedatum: