Bio-aspergeteler Erik Verhoeven:

"De eerste jaren dat ik biologisch teelde, werden mijn asperges van top tot teen opgegeten door insecten"

Vorige week werd bekend dat Ekoplaza telers en boeren gaat ondersteunen bij omschakeling naar de biologische werkwijze. Het team van AGF-specialisten heeft de afgelopen jaren als proef een aantal telers geholpen om de omschakeling mogelijk te maken en samen aan een gezonde samenwerking te bouwen. Aspergeteler Erik Verhoeven uit Cromvoirt behoort tot dit selecte groepje. Udea CEO Erik Does deelde de RTL Nieuws-reportage over Erik op LinkedIn: 

De aspergeteler vertelt in het item dat hij moeilijke jaren achter de rug heeft, maar bewust gekozen heeft voor de omschakeling naar biologische teelt. Hij is vijf jaar geleden met groenbemesters begonnen om de bodem op een natuurlijke wijze tegen onkruid te beschermen. Klavers houden de bodem bedekt. 

De eerste jaren na de overstap naar biologisch mislukte de oogst. "De grond moet vruchtbaar worden, biodiversiteit hebben", legt de teler uit. "De eerste jaren dat ik biologisch teelde, werden mijn asperges van top tot teen opgegeten door insecten. Mijn grond en planten waren zo verzwakt door chemicaliën dat de grond geen weerstand had." Na een jaar of zes had hij geen last meer van insecten. "De plant was veel sterker geworden en had een natuurlijke afweerbarrière gevormd."

Klik hier voor het volledige item van RTL Nieuws.

Bron: RTL Nieuws


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven