Australië ontdekt zonne-energiekas

Recent is in het Australische Perth een zonnekas officieel in gebruik genomen op locatie voor een nieuw onderzoek naar granen van de Murdoch University ten zuiden van Perth. De kas heeft helder solar glas en is gebouwd door ClearVue Technologies.

De faciliteit zal gebruik maken van drie verschillende versies van ClearVue's transparante PV-glaspanelen om twee onderzoeksgebieden van energie te voorzien: nieuwe plantveredelingstechnologieën en het opwekken van zonne-energie in de kas.

Wat dit laatste betreft, wordt verwacht dat de 3000m² oppervlakte van de ClearVue kas ongeveer 0.25MWh zonne-energie per dag zal genereren, wat gelijk staat met het installeren van een 60kW zonnepark, of genoeg om ongeveer 12 gemiddelde huishoudens van stroom te voorzien.

De technologie werkt door gebruik te maken van nanotechnologie om het zonlicht intern te verspreiden en te weerkaatsen naar de randen van het frame van een geïntegreerde beglazing, waar het wordt opgevangen door PV-modules op siliciumbasis. De huidige efficiëntie van de IGU is 3,3%, gemeten onder standaard testomstandigheden.

Wat de tuinbouw betreft, zal het heldere glas natuurlijk zonlicht binnenlaten, terwijl de ongewenste golflengten van UV- en IR-licht, die schadelijk kunnen zijn voor planten, worden omgezet in energie, zodat de planten al hun energie kunnen steken in groei in plaats van in zonwering.

Lees het volledige artikel op www.reneweconomy.com.au.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven