Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dít willen ondernemers weten over CO2-neutraal ondernemen

Het Klimaatplein, een bedrijvenplatform gericht op het verkleinen van de CO2-voetafdruk, vroeg de ruim zeventig mkb-bedrijven die deelnemen aan de Nederlandse Alliantie voor Klimaatactie welke deelonderwerpen van CO2-neutraal ondernemen zij extra belicht willen zien. Deze zeventig bedrijven zijn al bezig om de eigen uitstoot van broeikasgassen te reduceren met 40% in 5 jaar tijd. Zij krijgen via de Alliantie Klimaatactie kennis en inspiratie aangereikt om een extra stap te kunnen zetten.

Drie onderwerpen
Naar deze drie onderwerpen bleek bij de ondernemers vraag te zijn:

  1. CO2-ketenimpact: waar in de productieketen is, in samenwerking met toeleveranciers en afnemers, CO2-uitstoot te verminderen?
  2. Het split incentive dilemma: ondernemers willen hun gebouw wel verduurzamen, maar huren het, hoe is samen met de verhuurder te komen tot duurzame stappen?
  3. De mogelijkheden van elektrisch vervoer: wat zijn de nieuwste trends en ontwikkelingen?

Tijdens een webinar, welke openbaar toegankelijk is, zullen deze onderwerpen door experts belicht worden.

Kennisdeling
Alle Nederlandse bedrijven en instellingen zijn uitgenodigd om het webinar op woensdagmiddag 19 mei bij te wonen. Het webinar is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Brabant. Benieuwd naar het programma en naar welke sprekers zijn uitgenodigd? Bekijk informatie over programma en aanmelden hier. 

Publicatiedatum: