Enquête: monitoring stressfactoren tomaat

Het optimaal houden van de omstandigheden en het gezond houden van hun gewassen is een dagelijkse bezigheid van een tomatenteler. Gewassen kunnen te maken krijgen met verschillende stressfactoren. Hier tijdig op handelen is de sleutel tot het gezond houden van de plant waarmee de kwaliteit en de opbrengst kan worden gewaarborgd. Zes studenten van Wageningen University & Research doen onderzoek naar de monitoring van verschillende stressfactoren in tomaten. Zij vragen telers een korte enquête in te vullen. 
 
De studenten willen te weten komen hoe realtime monitoring met behulp van elektrofysiologie technieken hierin een bijdrage kan leveren. Daarvoor hebben zij een enquête samengesteld om in kaart te brengen wat de belangrijkste stressfactoren zijn waarmee de Nederlandse tomatenteler te maken heeft, hoe dit momenteel gemonitord wordt en hoe realtime monitoring dit proces mogelijk kan verbeteren.

Wat vanuit een wetenschappelijk oogpunt nuttig lijkt, kan namelijk sterk verschillen van wat in de praktijk daadwerkelijk bruikbaar is, zo schrijft Annelies Hooijmans van Glastuinbouw Nederland bij de aankondiging van de enquête. Middels dit onderzoek en met de hulp van de tomatentelers hopen de studenten een stapje dichterbij een duurzame en voedselveilige toekomst te komen.

De enquête is hier te vinden. 

Bron: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven