Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dagelijks drinkbare groenten- en fruitmixen goed voor weerstand tegen hart- en vaatziekten

Het dagelijks nuttigen van een drinkbare mix van groenten en fruit heeft een gunstig effect op de weerstandsverhoging tegen diabetes en hart- en vaatziekten van gezonde mensen. Dat blijkt uit de eerste resultaten van een nieuw onderzoek door Universiteit Maastricht.

In de MiBlend studie wordt vooral gekeken naar het effect op risico’s voor hart- en vaatziekten, diabetes en kanker. In het onderzoek wordt de weerstandsverhoging tegen deze ziekten gemeten bij gezonde mensen.

Universiteit Maastricht gebruikt tijdens dit onderzoek foto’s van het netvlies: zogenoemde retinascans. Daarin wordt de diameter van bloedvaatjes, en met name de verhouding tussen aders en slagaders bepaald. Een vernauwing van de slagaders en een verwijding van de aders is gerelateerd aan hoge bloeddruk en daarmee aan hart- en vaatziekten en aan een verhoogd risico op diabetes.

Bron: Foodclicks

Publicatiedatum: