Gigapaprika weegt 555 gram

Bij het sorteren van paprika's in een verpakkingsbedrijf in Arava, Israël, is onlangs een gigantische paprika van 555 gram gevonden.

Shoham Ben-Ezuz, manager van het verpakkingsbedrijf: "Deze gigantische paprika komt uit de kas van de ervaren teler Moti Levi. We sorteren 40 ton paprika per dag hier, die bij zeven teeltbedrijven vandaan komen. Bij het sorteren gebruiken we een geautomatiseerde loopband ter voorbereiding op verzendingen naar Europa, Rusland en de VS."


Foto: agronet.co.il 

Shoham voegt eraan toe dat het bedrijf zich strict aan de EU-regelgeving houdt. "Onze computer gaf een melding dat een paprika een abnormaal gewicht en grootte had, zo groot dat het niet eens door het sorteersysteem heen kon. We hebben dit meteen gecontroleerd en de paprika opnieuw gewogen. We waren verrast door het gewicht: meer dan een halve kilo! Dit kan in het Guinness Book of Records," zegt Shoham.

Ver bovengemiddeld
Een gemiddelde paprika weegt ongeveer 250 gram. De grootste paprika die hiervoor werd gewogen, werd in 2013 gevonden in Ein Yahav, met een gewicht van een halve kilo. Maar dit record wordt nu gebroken door de paprika van Moti Levi. 

Klik hier voor de foto van de paprika.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven