Koelen met de motor uit

AddVolt, Groot RMO-Techniek en Huuskes versnellen de overstap naar duurzame leveringen met het AddVolt Plug-in Electric Systeem. Daarmee is het mogelijk om het gekoelde transport van het eten en drinken voor zorginstellingen, ziekenhuizen en bedrijfsrestaurants nog veiliger, schoner en betrouwbaarder te maken.

Volledig elektrisch koelen
Huuskes ontwikkelt, produceert, distribueert en faciliteert eten en drinken voor diverse zorginstellingen, ziekenhuizen en bedrijfsrestaurants. Bij het bezorgen van gekoelde goederen is er meestal één probleem: als een levering op de plaats van bestemming aankomt, wordt de motor van het voertuig uitgezet, waardoor ook de elektrische koelunit niet meer werkt. Afhankelijk van de buitentemperatuur en de duur van de onderbreking van de koeling, kunnen deze koelstops de integriteit van de koudeketen aantasten.

Als in plaats daarvan de motor van het voertuig blijft draaien, wordt de uitstoot en geluid van de voertuigmotor een extra belasting voor de buurt en het milieu. Dit kan echter nu worden voorkomen dankzij de technologie van AddVolt. Door het volledig elektrische Plug-in systeem van AddVolt te gebruiken, blijft de temperatuur in de laadruimte constant, veilig en betrouwbaar, zelfs wanneer de motor van het voertuig is uitgeschakeld.

Het AddVolt systeem levert elektriciteit aan de koelunit wanneer de motor van het voertuig is uitgeschakeld, waardoor deze stil en milieuvriendelijk kan werken. Op deze manier kan Huuskes de integriteit van de koelketen handhaven, de dieselkosten verlagen en emissies en lawaai tijdens de distributiestops elimineren.

Het AddVolt systeem kan bij elk distributiecentrum worden opgeladen door het voertuig aan te sluiten op het elektriciteitsnet. In dit geval, omdat het distributiecentrum van Huuskes is uitgerust met zonnepanelen, kunnen de geavanceerde lithium-ion accu's van AddVolt's Plug-in Electric worden opgeladen met zonne-energie, waardoor de distributie nog duurzamer wordt.

Digitale Platform “My AddVolt”
Huuskes maakt ook gebruik van het digitale platform My AddVolt voor alle voertuigen die zijn uitgerust met AddVolt systemen. My Addvolt biedt toegang tot realtime gegevens, zoals informatie over de prestaties van het wagenpark (temperatuurregistratie, vooraf waarschuwingen om uitval te voorkomen, geofencing van de koeling en besparingsrapporten), en garantieverlenging tot vijf jaar op de batterijmodules van de Addvolt Plugin-systemen. Dit maakt monitoring van de koudeketen altijd en overal mogelijk.

Resultaten
Het eerste AddVolt-systeem werd in het voorjaar van 2020 op een vrachtwagen van Huuskes gemonteerd om een Frigoblock-koelmachine van stroom te voorzien. Wat begon met een enkel systeem werd al snel uitgebreid: vier Huuskes trucks zijn in 2020 uitgerust met het AddVolt systeem i.s.m. de Frigoblock FK13 MT koelmachine. In februari 2021 zijn hier nog eens twee voertuigen bij gekomen, en in september 2021 zullen er nog 2 voertuigen geleverd worden.

De oplossingen zijn geïnstalleerd door AddVolt's Nederlandse partner Groot RMO Techniek. Deze organisatie zal Huuskes blijven ondersteunen met de servicewerkzaamheden. Door over te stappen op volledig elektrische koeling worden niet alleen de totale bedrijfskosten geminimaliseerd, maar ook de gevolgen voor het milieu: van juni tot december bespaarde Huuskes meer dan 6 ton CO₂-uitstoot en ongeveer 2400 liter diesel per vrachtwagen.

Voor meer informatie:
www.addvolt.com
www.huuskes.nl
www.grootrmotechniek.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven