Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hessing start bouw nieuwe productielocatie in Greenport Venlo

Hessing is gestart met de bouw van een nieuwe groentenproductielocatie in Horst aan de Maas, Greenport Venlo. Woensdag werd het eerste beton gegoten, in aanwezigheid van Joost van den Akker, gedeputeerde van de Provincie Limburg, Ryan Palmen, burgemeester van Horst aan de Maas en wethouder Rudy Tegels. De nieuwe productielocatie ligt dichtbij de grootste tuinbouwgebieden van Nederland, waardoor Hessing lokale, verse producten sneller kan verwerken en nog beter kan inspelen op de sterk groeiende vraag van consumenten naar verse groenten en fruit.


Directeur Frank Hessing en projectleider bouw Michiel Louwe Kooijmans storten het eerste beton van de nieuwe productielocatie in bijzijn van gedeputeerde Van den Akker, burgemeester Palmen, wethouder Tegels en directeur van het bouwbedrijf Frank van de Ven.

Productielocatie klaar voor de toekomstige vraag
Het verwerken van verse groenten tot verse kwaliteitsproducten, zoals maaltijdsalades, vereist snelheid en flexibiliteit. Gisteren geoogst, vandaag verwerkt, morgen in de winkel is hierbij het uitgangspunt. Frank Hessing, directeur Hessing Supervers: “Vanaf eind 2023 produceert Hessing een groot deel van alle bewerkte groenten op de nieuwe productielocatie in Horst aan de Maas. Door processen te automatiseren en robotiseren stromen de verse groenten sneller door de fabriek. Zo liggen er straks nog versere panklare groentenproducten in de winkel. Een snellere beschikbaarheid leidt in het schap tot minder derving. Het automatiseren van processen maakt de organisatie daarnaast flexibel om beter in te kunnen spelen op de toekomstige en veranderende vraag.”

Groei vanuit Venlo en Zwaagdijk
De keuze voor een nieuwe locatie in Limburg maakt het voor Hessing mogelijk om verder te groeien. Noord-Limburg is dé hotspot voor agro- en agrotech-industrie en met de Brightlands Campus Greenport Venlo beschikt het over een unieke onderzoeksfaciliteit op het gebied van gezonde voeding. Hessing zal in Horst aan de Maas een aantal van haar bestaande productielocaties centraliseren. Zo zal de verwerking van de groenten die nu in Helmond en Belfeld plaatsvindt, straks verhuizen naar de nieuwe locatie. Dat geldt ook voor een aantal productielijnen en de expeditie uit Zwaagdijk. De locatie in Zwaagdijk blijft wel open en zal een deel van de groenten blijven produceren.

Voor meer informatie:
Hessing Supervers
www.hessingsupervers.nl    

Publicatiedatum: