Pomas Farms kan gaan telen in 'grootste kas' van Noord-Amerika

Met het afronden van de bouw van 31 hectare kas heeft Pomas Farms in Leamington nu het grootste aaneengesloten blok glas in Noord-Amerika. Kassenbouwer South Essex Fabricating vertelt erover. 

Ondanks een aantal leveringsproblemen die werden veroorzaakt door de pandemie zijn South Essex Fabricating en hun samenwerkingspartners erin geslaagd het enorme project op tijd op te leveren. Dit zou volgens projectmanager Herman Heide nooit mogelijk zijn geweest zonder de toewijding en flexibiliteit van verschillende partners die hebben deelgenomen aan de bouw, zoals Ruthven Greenhouse Construction en Honey Electric.

"Het is een understatement om te zeggen dat we trots zijn op dit project. Alle betrokken partijen hebben hun uiterste best gedaan om er een soepel bouwproces van te maken. We waarderen het harde werk van iedereen en vonden het mooi om te zien hoe alle teams naadloos met elkaar konden samenwerken en het een en ander op elkaar aansloot."

Van links naar rechts: Herman Heide, Daniel Braun, Juan Braun, David Braun en Peter Quiring

Uitdagingen door de pandemie
Het uitbreidingsproject voor Pomas Farms had te maken met coronaproblemen, waaronder leveringen die waren vertraagd en problemen met de planning en vergunningen. Ondanks de talloze problemen wisten South Essex Fabricating en hun partners zich aan te passen aan de steeds veranderende omstandigheden zodat het project op tijd kon worden afgerond.

In een eerder interview in december 2020 kondigde het bedrijf aan dat het eerste gewas naar verwachting in februari 2021 zou worden geplant. Uiteindelijk werden de eerste gewassen eind januari 2021 geplant, minder dan 7 maanden na de start van het project.

Alhoewel de grootte van de uitbreiding op zichzelf al indrukwekkend is, heeft de kas ook een van de grootste warmwatertanks in Noord-Amerika, waar 13,5 miljoen liter water in kan. Dit is te vergelijken met 5,5 Olympische zwembaden vol.

Dat het bedrijf in staat is geweest om deze kas te bouwen ondanks de uitdagingen van de pandemie, is opmerkelijk. Herman legt echter uit dat hij niet al te zeer verrast is door de resultaten die het team heeft weten te bewerkstelligen bij Pomas Farms.

"Het succes van dit project is geen verrassing. Ik zie elke dag hoezeer onze medewerkers hun werk waarderen. Ik zie hun passie om elke taak op tijd af te krijgen, hun trots over en hun inspanningen voor het leveren van uitstekende service."

Voor meer informatie:
South Essex Fabricating

4 Seneca Road
Leamington, Ontario
+1 519 322 5995
sales@southsx.com 
www.southsx.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven