Verse groenten voor Amerikaanse bejaarden komen uit speciale kas

Nu consumenten over de hele wereld op zoek zijn naar lokaal geteelde, voedzame en redelijk geprijsde versproducten, gaat The Villages Grown de uitdaging aan voor Florida en is het momenteel het grootste teeltbedrijf in het zuidoosten van de Verenigde Staten dat hun gewassen levert aan de grootste bejaardengemeenschap in Amerika.

Divers aanbod
The Villages Grown begon als een teler-tot-bord / voedsel-als-medicijn initiatief in The Villages, Florida. Dit is de grootste bejaardengemeenschap van Amerika met ongeveer 165.000 inwoners. Het innovatieve teeltcomplex beslaat ruim 34 hectare, waarvan de helft vertical hydroponics in kassen met klimaatbeheersing.

Ook beschikt het over verwerkingsfaciliteiten en een commerciële keuken. Met gebruik van vijf verschillende hydoponic technieken teelt The Villages Grown een grote verscheidenheid aan gewassen, waaronder tomaten, komkommers, bladgroenten, microgroenten, kruiden en andere specialiteiten. Volgens directeur Jennifer Waxman is dit een van de dingen die het bedrijf onderscheidt van andere bedrijven.

"De meeste teeltbedrijven telen grote hoeveelheden van één of twee soorten gewassen, bijvoorbeeld alleen sla of tomaten. Bij The Villages Grown is het ons gelukt te diversificeren en nu telen we diverse soorten gewassen en dat 365 dagen op een jaar," zegt Jennifer. 

Food hub
The Villages Grown heeft zich altijd toegelegd op het telen van groenten en fruit die rijk zijn aan voedingsstoffen. Het bedrijf voert ook voedingsanalyses uit, zowel intern als door externe laboratoria, om ervoor te zorgen dat de producten inderdaad vanuit voedingsoogpunt van uitstekende kwaliteit zijn.

Terwijl The Villages Grown in eerste instantie werd ontwikkeld om de bejaardengemeenschap te voorzien van versproducten, is het bedrijfsmodel sindsdien aangepast en is het een soort food hub geworden. Naast de 3,2 miljoen kilo die er elk jaar wordt geteeld, is het bedrijf partnerschappen aangegaan met zeventien lokale farms en zesentwintig medewerkers om zo de lokale productie te vergroten. 

Winkels en afhalen
The Villages Grown biedt haar producten aan via haar winkels, waarbij de bestellingen vervolgens binnen 2-48 uur op afhaallocaties worden afgeleverd door de eigen bezorgdienst van het bedrijf. Het bedrijf werkt ook samen met andere belangrijke distributeurs van producten en met andere grote supermarkten in de staat Florida, die allemaal volgens een voorraadvrij model werken om ervoor te zorgen dat de producten altijd piekfris bij de consument aankomen.

Begin dit jaar kondigde The Villages Grown aan dat ze nu producten gaan leveren aan nog meer ziekenhuizen, restaurantgroepen, schooldistricten en faciliteiten voor ondersteund wonen. Ook wil het bedrijf gaan beginnen met het hele jaar door zachtfruit te telen en andere soorten groenten en fruit.

Voor meer informatie:
The Villages Grown
www.thevillagesgrown.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven