Schouders onder gezondheid

Wie gezonder eet, meer beweegt en meer naar buiten gaat, is minder vaak ziek en leeft meer jaren zonder klachten. Drie van de tien Nederlandse topsectoren voor Kennis en Innovatie hebben op 5 maart afgesproken om samen met Greenports Nederland en Limburg de schouders te gaan zetten onder deze uitdaging.

Een integrale aanpak is hard nodig, zo concludeerden de boegbeelden van de Topsectoren Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (T&U), Agri & Food (A&F) en Life Sciences & Health (LSH), na een digitaal bezoek aan Brightlands Campus Greenport Venlo. Op de website van Brightlands Campus Greenport Venlo een verslag.

Aanleiding voor het digitale bezoek was de steeds grotere aandacht bij de topsectoren voor de rol van voeding en leefomgeving bij het voorkómen van gezondheidsproblemen. De grote druk op de zorg door de coronapandemie maakt deze samenwerking extra belangrijk.

De vraag hierbij is hoe beide werkvelden: enerzijds voeding en anderzijds gezondheid en zorg bij elkaar gebracht kunnen worden. Want al lijkt de verbinding logisch, de praktijk is anders. Dat kan beter: als het aan de boegbeelden van de drie topsectoren ligt, komt er binnenkort een gedeelde programmalijn. Carmen van Vilsteren, boegbeeld van LSH, zei hierover: “Ik ben al aan de slag met het voorbereidende werk voor een call 'Urgentie op Preventie' en alle hulp is welkom! “

Aan het einde van de bijeenkomst werd afgesproken dat de drie topsectoren, geïnspireerd door het Limburgse triple helix kennismodel van de Brightlands-campussen in Limburg en hun inzet op het gebied van gezondheid, het initiatief nemen voor een roadmap en bij een volgend- fysiek – bezoek voor de zomer weer bij elkaar komen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven