Nieuwe oplossing helpt Noorland Paprika goed groeien

Tholen - Niet alleen de paprika’s groeien goed bij Noorland Paprika, het bedrijf zelf doet dat ook. Vorig jaar breidde het teeltbedrijf uit met 2,5 ha om groene paprika te telen. Die uitbreiding vroeg ook om een aanpassing in het teeltregime. 

De trend bij Noorland is sinds afgelopen jaren om steeds effectiever te werken met de natuurlijke vijanden en biologische preparaten. Dit heeft geresulteerd in het terugbrengen van schade door plagen als bijvoorbeeld spint en rups, met tevens een sterke afname van de afhankelijkheid van de meer traditionelere chemische correctiemiddelen. 

Wat gedurende de periode van meer biologisch bestrijden is opgevallen bij de teler, is dat ze meer afhankelijk zijn geworden van de spuitmast. Een voorbeeld is tegen rups, wat nu biologisch bestreden wordt met een verspuitbaar bacteriepreparaat. Ook een bijkomend voordeel is dat ze met deze karren is staat zijn om alleen plaatselijk te corrigeren.

Bart Jan van Raalte van de technische dienst bij Noorland Paprika legt uit welke oplossing hiervoor werd gevonden. “We hadden al een Meto spuitwagen met slang, maar om rond te komen met de nieuwe locatie moest er eentje bij. Wij werken hier op het middenpad met een kettingbaan, en dan is zo’n slang minder handig, de oogstwagen zit dan eigenlijk de spuitwagen in de weg."

MetoSWT
In de zoektocht naar een nieuwe spuitkar kwam de teler uit bij de nieuwste spuitwagen van Berg Hortimotive, de MetoSWT; een model met een tank en zonder slang. Hierdoor blijft het betonpad mooi leeg voor de oogstwagens of andere werkzaamheden. “Paul Vijverberg en een collega van Steenks kwamen hier langs om de boel te installeren en een en ander uit te leggen. Wat dat betreft was alles prima in orde.”

Bijna tien
Met de uitbreiding gaat Noorland Paprika richting de 10 hectare. Voor de bouw van het nieuwe gedeelte had het bedrijf uit IJsselmuiden al 70.500 m2 groene paprika’s onder glas, nu is dat 94.000 m2. In IJsselmuiden wordt de laatste tijd veel bijgebouwd, merkt Bart Jan ook. “Het is mooi om te zien dat de omgeving hier in de lift zit”, besluit hij.

Voor meer informatie:
Steenks Service
info@steenks-service.nl
www.steenks-service.nl

 

  

Noorland Paprika
info@noorlandpaprika.nl
www.noorlandpaprika.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.