Veertigjarige Tuinderij De Es opent grotere winkel

Tuinderij de Es in Haaren viert het veertigjarig bestaan met een grotere winkel. Vanaf 6 maart is de nieuwe, ruimere winkel geopend.

Bart en Daniëlla hebben de tuinderij in 2012 overgenomen. Als eerste werd de oude houten kas opgeknapt en is het areaal groente uitgebreid. Tuinderij de Es biedt al 20 jaar dagbesteding voor mensen met een hulpvraag. In 2017 werden de zorgactiviteiten uitgebreid met de doelgroep ouderen en mensen met beginnende dementie. Elke dag genieten hier tien tot veertien mensen van een zinvolle en aangename dagbesteding. Een aantal van de deelnemers werkt mee op de Tuinderij en de ouderen helpen in de ochtend mee met het bereiden van de warme lunch.

Uitbreiding winkel
Daniëlla: “We liepen al jaren met plannen voor een grotere winkel. Maar de toeloop van klanten na de uitbraak van Corona heeft de verbouwing wel in een stroomversnelling gebracht”. Behalve een breder assortiment zullen ook de openingstijden ruimer worden; woensdag tot en met zaterdag."

Huisverkoop nam grote vlucht
In de winkel wordt de oogst van de dag verkocht plus een beperkt assortiment biologische producten van collega telers die dezelfde principes hanteren. Smaak, gezondheid en duurzaamheid staan voorop in het aanbod. Daniëlla: “We zien dat veel mensen meer aandacht hebben voor gezond voedsel uit de buurt”

Voor meer informatie: www.tuindees.nl 

Bron: Boxtel Digitaal


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven