Met kas op zonne-energie wil Amerikaans duo stappen zetten

In een klein stadje in Kansas experimenteren twee uitvinders met een nieuwe manier van voedsel verbouwen, die volgens hen de tuinbouw in Kansas en het Midwesten zou kunnen veranderen.

Het duo, David Hinson en Lenny Geist, maakt gebruik van een combinatie van technologieën, zoals zonne-energie, elektriciteits- en wateropslag, om hun enorme kassen, waarin groenten, fruit en veevoer wordt geteeld, van energie te voorzien.

Telers hebben al eerder kassen gebruikt, maar niet op deze schaal. Hun eerste plan is om tot 5 hectare land onder glas te gaan telen. Ze hopen uit te breiden tot veel grotere arealen, zodra ze meer geld bij elkaar hebben.

Hinson heeft een patent op een zonnepaneelontwerp dat is ingebouwd in de kasstructuur. Dit zonnepaneel zal in staat zijn om de dagelijkse hoeveelheid licht en schaduw te managen en zal ook alle energie, die de kas nodig heeft, moeten leveren. Hij hoopt ook dat zijn zonnekassen genoeg overtollige energie kunnen opwekken om een 5G-datacenter van energie te voorzien, waardoor het platteland van Kansans toegang krijgt tot snelle internetverbindingen.

Lees het volledige artikel op www.kansas.com.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven