Lagere prijzen voor Turkse tomaten in Oekraïne

Na het nieuwe jaar zijn de prijzen van geïmporteerde tomaten vanuit Turkije in Oekraïne snel gedaald. De belangrijkste reden hiervoor was de toename van een groot aantal onverkochte producten in de pakhuizen van de Oekraïense groothandelsbedrijven.

EastFruit-analisten koppelen de toename van het aanbod van geïmporteerde tomaten op de Oekraïense markt aan de beperking van de invoer van Turkse groenten en fruit naar Rusland. Als gevolg daarvan is het aanbod van Turkse kasproducten op de Russische markt praktisch tot een minimum gedaald en zijn Turkse bedrijven gedwongen om hun aanbod te verleggen naar andere markten, waaronder de Oekraïense markt. Als gevolg daarvan was er een overaanbod van kastomaten.

Hierbij moet worden opgemerkt dat de prijs van Turkse tomaten in Oekraïne nu al gemiddeld 25% lager is dan in dezelfde periode vorig jaar. De belangrijkste marktspelers sluiten een verdere prijsdaling in dit segment niet uit, aangezien het aanbod van Turkse tomaten vrij stabiel blijft, maar de kwaliteit vaak niet geschikt is voor de consument.

Bron: EastFruit
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven