Landelijke Landbouw Normen 2020 online

De Belastingdienst heeft de nieuwe Landelijke Landbouw Normen 2020 gepubliceerd. Daarin staan normbedragen voor afschrijvingen op investeringen door o.a. glastuinders om rekening mee te houden.

De Belastingdienst werkt o.a. met genormeerde en niet-genormeerde gewassen en het begrip 'veldinventaris'. O.a. voor radijs en leliebloemen zijn geen normbedragen vastgesteld, maar de gewassen vallen wel onder veldinventaris én moeten worden 'geactiveerd'. 

Daarbij moeten telers, of hun accountants uiteraard, rekening houden met kosten voor o.a. zaden en planten, arbeid en meststoffen en gewasbescherming. De Belastingdienst staat toe rekening te houden met het risico van plantziekten.

Uniek
De normen zijn in nauwe samenwerking tussen LTO Nederland, de verenigingen van accountants- en belastingadviesorganisaties en de Belastingdienst voorbereid en vastgesteld. De Landelijke Landbouw Normen dragen bij aan vereenvoudiging van de fiscale aangifte en minder kosten voor de agrarisch ondernemer. De agrarische sector heeft als enige sector in Nederland deze afspraken met de Belastingdienst.

De normen zorgen voor een uniforme uitleg over de hoogte van kosten, waarde van dieren of te hanteren afschrijvingspercentages in de fiscale aangifte, zo deelt LTO. Discussies over en het onderbouwen van de waarde van bijvoorbeeld een koe, varken of fruitopstanden of afschrijving van landbouwmachines worden daarmee voorkomen. Aan het overleg namen vertegenwoordigers deel van LTO Nederland, SRA, de Vereniging van Accountants- en Belastingadviesbureaus ‘VLB’, De TAAK, Ministerie van Financiën en de Belastingdienst.
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven