Grote maten komkommer best betaald op Duitse groothandelsmarkt

Of het nu om vlees-, cherry-, tros- of ronde tomaten ging, op de Duitse groothandelsmarkten bleven de prijzen in week 51 stabiel. Iets meer beweging zat er in de prijs van komkommers uit Nederland en vooral België. Die steeg, waarbij de grote maten het best betaald werden.

T.o.v. van de middenprijs in week 50 veranderde er in tomaat weinig. Als er al een prijsstijging te noteren viel, dan was dat voor cherrytomaten uit Italië. Die werden gemiddeld voor 2,89 euro per kilo verhandeld. 

Ook de paprika- en komkommerprijzen waren, afgaand op een BLE-marktupdate met middenprijzen, vrij stabiel. Wel valt hier een flinke stijging van de prijs voor Belgische komkommers op. De sorteringen tussen 35'ers en 40'ers gingen voor gemiddeld 1,64 euro per kilo weg, terwijl voor komkommers in de sortering tussen 50'ers en 60'ers gemiddeld 1,82 euro werd betaald. 

Nederlandse komkommers kregen er in prijs minder bij, maar ook hier liep de prijs wel iets op. Vooral komkommers tussen 50'ers en 60'ers kregen er met 30 eurocent per kilo echt wat bij.

Paprika's uit Spanje, Turkije en Marokko bleven stabiel in prijs. Nederlands en Belgisch product is er al even niet meer.

Bekijk hier alle in een BLE-rapport verzamelde prijzen. 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven