Bijzonder jaar voor Canadese kassenbouwer

Het jaar 2020 was een baanbrekend jaar voor South Essex Fabricating, een belangrijke kassenbouwer in Leamington, Ontario. Opgericht in 1994 specialiseerde het bedrijf zich in eerste instantie op de fabricatie van commerciële kasdelen en structuren.

SEF heeft zich sindsdien uitgebreid en biedt nu ook uitgebreide technische oplossingen, projectmanagement en constructie. De COVID-19 pandemie heeft een groot deel van de wereld in haar greep, maar door de snelle aanpassingen die South Essex Fabricating heeft gedaan had het bedrijf toch een jaar dat records brak. 

In 2020 bouwde SEF 87 hectare kassen en vergrootte daarnaast haar productieomvang met 30%, waarbij de productiecapaciteit voor het laseren van buizen en platen verdubbeld werd, en de automatisering vergroot. 

Tussen alles wat SEF heeft neergezet in 2020 steken drie projecten er echt bovenuit, en wel om verschillende redenen. Zo bouwde South Essex Fabricating bijvoorbeeld haar meest technologisch geavanceerde kas in Leamington, Ontario. Geregistreerd als Sunens Farms Inc, is de high-tech kas 10 hectare groot en specifiek gebouwd voor cannabisproductie. In juni van 2020 kreeg de kas een productielicentie van Health Canada voor de initiële fase, wat betekent dat ze een licentie hebben voor 3,35 hectare. 


Bovenaanzicht van Sunens Farms Inc. in Leamington, Ontario

Een ander voorbeeld is het huidige werk van South Essex Fabricating bij Pomas Farms, een paprikakas in Leamington. Pomas Farms is een familiebedrijf wat startte in 2012, en werkt nu samen met SEF om de grootte van het bedrijf te verdubbelen. Het gaat om een uitbreiding van 32 hectare. Ondanks tegenslagen in het begin door COVID-19, wordt verwacht dat het eerste gewas kan worden geplant volgens schema. 

South Essex Fabricating maakte ook haar eerste project op lange afstand af in 2020, een kas van 6,5 hectare voor Lakeside Produce in North Carolina. Lakeside Produce is een tuinbouwbedrijf uit Ontario, meer dan 75 jaar geleden opgericht met bedrijven in Leamington (Ontario), Taylor (Michigan), Edinburg (Texas), en nu meest recent de locatie in North Carolina. Lakeside Produce - North Carolina was bedoeld voor tomatenproductie en het eerste gewas werd geplant in juli 2020. 

Bovenaanzicht van Pomas Farms in Leamington, Ontario

Lakeside Produce in North Carolina

"Ons hele team is heel trots op onze prestaties in 2020", blikte Design Manager Jonathan Dick eind vorig jaar terug. "Zeker als je kijkt naar welke uitdagingen we hebben gehad met leveringen en het houden aan schema's. Ik geloof dat ons succes een bewijs is van onze constante drang naar innovatie, onze inspanningen om goede service te leveren, en vooral ons geweldige team van designers, toeleveranciers, fabrikanten en installateurs die harmonieus samenwerken aan onze vele projecten. We kijken nu vooruit naar volgend jaar, designs en planningen zijn al ruimschoots onderweg voor het seizoen van 2021." 

Voor meer informatie:
South Essex Fabricating
sales@southsx.com 
www.southsx.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven