Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Henk van Doorne, Van Doorne Imex:

"Weinig perspectief op slamarkt"

Tholen - De situatie op de slamarkt ziet er volgens handelaar Henk van Doorne van Van Doorne Imex momenteel niet positief uit. "De Brexit- en Corona-perikelen laten zich gelden. Vorige week heeft Belgiƫ nogal wat sla naar het Verenigd Koninkrijk gestuurd, maar ik vind de vraag momenteel heel tammetjes. Het is een jaar om gauw te vergeten."


Henk met zijn Amerikaanse truck, gereed om handel weg te brengen

"Er is voldoende sla beschikbaar om aan te bieden, maar de vraag ontbreekt. En daar is de prijs ook naar. We zitten allemaal te rommelen voor lage prijzen en het perspectief is ook niet rooskleurig. De prijs van de Jumbo-sla is nog redelijk, zeg maar op een kostprijs-plus niveau, maar de polysla wordt ook onder kostprijs verkocht."

"Vroeger verkocht ik miljoenen kroppen sla per jaar, daar is wel een nulletje vanaf. Maar we gaan rustig door", vertelt Henk, die inmiddels zijn eigen kas heeft verkocht, maar nog wel de sla van enkele collega-tuinders verhandelt. "We gaan rustig door. Zo gaan we toch weer een kasje venkel van het voorjaar zetten. Ik kan het toch niet laten."

Voor meer informatie:
Henk van Doorne
Van Doorne Imex
Noordlandseweg 60-62
2691 KM 's-Gravenzande
Tel: 0174-417989
Fax: 0174-417989
Mob: 06-26068284