Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Giel Hermans: "In Berlijn is iedereen welkom voor een choco-maiskolfje"

Hermans Suikermais importeert volop product uit Senegal

Tholen - Na succesvolle proeven vorig jaar, werkt Hermans Suikermais dit jaar voor het eerst grootschalig met verse suikermais uit Senegal. "We werken samen met een teler in Senegal en hebben de exclusiviteit voor de verkoop in Europa. We krijgen ook nog wel wat suikermais uit Florida binnen, maar het belang neemt af ten gunste van Senegal. De vraag is enorm goed, het product is prima van kwaliteit en de afzet loopt als een tierelier. We krijgen wekelijks zo'n drie containers binnen."



De prijzen van de suikermais liggen volgens Giel op een goed niveau. "Mensen denken misschien dat de teelt in Afrika goedkoop is, maar de (GlobalGAP-gecertificeerde) teelt is juist vrij prijzig. Het voordeel ten opzichte van verse mais uit de Verenigde Staten is dat de vracht vier dagen korter is en dat verbetert het uitstalleven in het schap. Ik geloof wel dat er voor de Europese retailers mooie marges te halen zijn met suikermais."

Met name de Duitse consumenten weten de suikermais te waarderen, maar ook in Nederland stijgt volgens Giel - al dan niet het gevolg van de eigen stand op de Floriade - de afzet gestaag. "Helaas zie je Scandinavische landen steeds meer kiezen voor vacuümverpakte mais in plaats van verse mais. Die ontwikkeling zou snel een halt toegeroepen moeten worden, want de smaakverschillen zijn enorm."



Om het jaar staat Hermans Suikermais als standhouder op de Fruit Logistica in Berlijn en ook dit jaar zijn Giel en zijn team weer paraat in het Holland-paviljoen. Hij nodigt alle relaties en belangstellenden dan ook uit om in hal 3.2 / C-05 om een chocolademaiskolfje te komen eten!

Voor meer informatie:
Giel Hermans
Hermans Suikermaïs
Donk 1A
5995 PL Kessel
Tel.: (077) 462 93 25
Fax: (077) 462 93 26
www.mielies.nl

Gerelateerde artikelen → Zie meer