FNLI publiceert Monitor Levensmiddelenindustrie 2020

De Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie FNLI heeft de jaarlijkse ‘Monitor Levensmiddelenindustrie’ gepubliceerd. Daarin worden de ontwikkelingen in de voedingsindustrie van de periode vóór de COVID-19-pandemie beschreven. Over het geheel genomen tonen de cijfers van 2019 een beeld van continuïteit en groei. Het totaal aantal bedrijven in de Nederlandse levensmiddelenindustrie is in 2019 verder toegenomen tot 6.930.

De productiegroei van de voedingssector van de afgelopen jaren heeft doorgezet in 2019. Met een productieaandeel van 21% in de totale industriële productie, is de voedings- en drankensector de grootste industriële sector in Nederland. De productiewaarde bedroeg 70,6 miljard euro in 2019: een stijging van 3,5% ten opzichte van 2018. Ter vergelijking: de groei in de afgelopen 5 jaar bedroeg jaarlijks gemiddeld 2,5%.

De bruto toegevoegde waarde van de sector steeg met 5% naar 14,2 miljard euro. De totale werkgelegenheid is in 2019 gestegen naar 149.000 banen. Dit geeft aan dat de industrie een sterke en stabiele factor is voor de Nederlandse economie. Onder andere door een toename in de export heeft de levensmiddelenindustrie de bijdrage aan de Nederlandse economie verder versterkt. In 2019 bedroeg de uitvoerwaarde 40,8 miljard euro; een toename van 4,4% ten opzichte van 2018. De uitvoer naar niet-Europese landen is daarbij in opmars.

Bron: FNLI


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven