Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Blik op 2021 na 'uitdagend aardbeienjaar met grote verschillen'

Tholen - De donkere dagen voor Kerst zijn aangebroken. In de aardbeienkassen bij VG Berry is het oogstseizoen afgelopen. Elders oogst Royal Berry in kleine volumes tot Oud & Nieuw nog wel door. Teler Jan van Genderen maakt, terwijl afgelopen week hard is gewerkt aan het opstarten van het seizoen 2021, de balans op.

"Het was vooral een heel uitdagend jaar. Een lastig jaar ook. Wij leveren heel veel op de retail en dat was dit jaar moeilijk, omdat de voorspelbaarheid slecht was met corona en het weer. Gedurende het jaar konden we niet altijd aan de vooraf afgesproken programma's voldoen en waren er soms zelfs flinke tekorten. Het gevolg van weersextremen."

Grote verschillen
De dagmarkt was hierdoor eigenlijk het hele jaar erg goed, zag Jan. "Dat is vooral veroorzaakt door tekorten in de programma's. Voor ons, met veel retailafzet, lag dat toch anders. De verschillen tussen telers waren daardoor groot. Sommigen zullen spreken van een 'heel goed jaar', voor ons ligt dat wel iets anders."

Niet dat Jan bij de pakken neerzit, integendeel. De blik is alweer gericht op komend jaar. De afgelopen week werd hard gewerkt aan de voorbereiding van dat seizoen. 725.000 Malling Centenary planten zijn aangeleverd om geplant te worden bij VG Berry.

"In een week tijd is er veel werk verzet door onze collega's, van het leeg maken van de kas, schoonmaken tot het planten", aldus Jan.

De eerste aardbeien verwacht Royal Berry midden maart weer. Tot die tijd krijgen de aardbeien de tijd om goed te gaan groeien en rest het team van Royal Berry niets anders dan voorlopig iedereen fijne Kerstdagen en een gezond 2021 te wensen. En voor te bereiden op wat wederom een jaar met onzekerheden belooft te worden. "Los van corona is ook brexit een onzekere factor. Wij zetten ook op het Verenigd Koninkrijk af. Het wordt afwachten hoe dat komend jaar gaat zijn en wat de effecten zijn."

Voor meer informatie:
Royal Berry
[email protected]
www.royalberry.eu