Op een juiste manier binden van planten bespaart tijd en geld

De juiste manier van het (op)binden van planten in kassen is synoniem met efficiëntie, optimaal beheer, opbrengst en helpt tijd en arbeid te besparen. Dat laatste is iets wat elke glastuinder in zijn bedrijfsprocessen heeft ingevoerd, maar niet iedereen heeft de kans gehad om te experimenteren met het door SIA Sicilia Group gepatenteerde innovatieve systeem Ideal Tutor, vertelt Alessandro Avarino.

Alessandro Avarino

Ideal Tutor is volgens hem 'een volledig betrouwbaar systeem dat het eenvoudiger maakt om tijd te besparen en de verwijdering van het gewas aan het einde van de teelt te vergemakkelijken'. Het systeem wordt volgens Alessandro gewaardeerd en gevraagd door de belangrijkste Europese teeltlanden.

"Telers hebben de technische degelijkheid van onze Ideale Tutor zelf kunnen ervaren. Het systeem verkort de werktijden en garandeert een correcte koppeling en bevordert de groei. De werkomstandigheden verbeteren ook, want de medewerkers in de kas worden niet gedwongen om urenlang moeilijke houdingen aan te houden," legt hij uit.

Het Ideal Tutor-systeem

"Het geleiden van gewassen wordt in kassen meestal uitgevoerd via nylondraden waaraan planten worden vastgehaakt. Deze handeling, die nodig is om de regelmatige ontwikkeling van de planten te garanderen, vereist aanzienlijke arbeid met evenredige teeltkosten. Bovendien zijn verdere stabilisatie en herhaalde bewerkingen in de loop van de tijd noodzakelijk."

Ideal Tutor bestaat uit draden van polyethyleen die worden gebruikt voor het binden van hoofdteeltgewassen voor bijvoorbeeld tomaten, aubergines en paprika's. Het systeem is volgens Alessandro 'zeer veelzijdig' en er zijn verschillende oplossingen mogelijk met betrekking tot de lengte van de draden, de afstand van de draad ten opzichte van de afstand van het systeem etc.

Het systeem biedt de gebruiker ook een ruime keuze aan enkelvoudige of meervoudige haken. Ideal Tutor wordt geleverd in verpakte haspels waarmee vooraf de totale hoogte en onderlinge afstand tussen de verticale draden kunnen worden bepaald. Voor het in gebruik stellen zijn slechts twee werknemers nodig.

Het systeem wordt geïnstalleerd.

Om in te spelen op de verdere behoeften van de gewassen, wordt het Ideal Tutor Dinamico-systeem aan het assortiment toegevoegd. Het is in feite hetzelfde als het andere systeem, maar met een modulair systeem zodat er kleine sneden kunnen worden gemaakt in de structuur om het gewas tot de gewenste hoogte te laten zakken (30-60 cm per module). Deze bewerking kan meerdere keren worden uitgevoerd om het gewas sneller te laten groeien. Op deze manier kan de levensduur van een gewas worden verlengd zonder dat de teler te maken krijgt met kosten voor herplanting.

Voor meer informatie:
Alessandro Avarino
SIA Sicilia Group
Via XXV Aprile, 42
97019 Vittoria - Italië
+39 3345837641
siasiciliagroupsrl@gmail.com
www.siagroupsrl.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven