Zonnepanelen op dak inpakbedrijf Tomeco

Eco Technics heeft 1200 zonnepanelen geïnstalleerd bij Tomeco, naast Coöperatie Hoogstraten waarvan de telers deel uitmaken. Tomeco is een unieke samenwerking tussen verschillende tomatentelers met elk hun eigen familiebedrijf. Op de site in Hoogstraten werd geïnvesteerd in een inpakbedrijf. Het inpakbedrijf draait sinds september vorig jaar en nu dus mét zonnepanelen op het dak. Een investering in duurzaamheid door de telers.

“Via Tomeco zorgen wij voor Specialty tomaten, zoals San Marzano, Coeur de Boeuf en pruimtomaten,“ vertelt Tom Huijskens, aankoop- en energieverantwoordelijke bij Tomeco. “Onze Feel Good tomaten worden geteeld over 79 hectare serres, verspreid over verschillende locaties in de Kempen, maar ook in Deinze.”

Op de site in Hoogstraten heeft Tomeco Services geïnvesteerd in haar inpakbedrijf, waar er op wens van de klant wordt verpakt en gesorteerd. Het is hier dat Tomeco samen met Eco Technics uit Brecht verder inzet op duurzaamheid. Tomeco wil de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen sterk verminderen en deze zonnepanelen waren de volgende logische stap naar CO2-neutraal werken.

"De installatie, goed voor een totaal vermogen van 408.000 Wattpiek, zorgt voor een opbrengst van 379.790 kWh op jaarbasis", aldus Wim Eelen, zaakvoerder van Eco Technics. “Hiermee zou je 100 gezinnen van elektriciteit kunnen voorzien."

Voor meer informatie:  
Tomeco
www.tomeco.be  
info@tomeco.be 

Eco Technis
www.ecotechnics.be 
info@ecotechnics.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven