Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
CVAH en ADN roepen ondernemers op coronarichtlijnen in acht te nemen

Markten, AGF-winkels en supermarkten blijven open tijdens lockdown

Tholen - Gisteravond maakte premier Rutte bekend dat alle winkels én markten die in de eerste levensbehoefte voorzien open kunnen blijven tijdens de strenge lockdownmaatregelen die hij aankondigde.

Dat supermarkten open zouden blijven in een gehele lockdown lag in de lijn der verwachtingen. Voor het openhouden van AGF-winkels heeft branchevereniging ADN flink gelobbyd in Den Haag. "In de afgelopen dagen en vandaag heeft ADN overlegd met diverse ministeries om groentespeciaalzaken structureel op de lijst van essentiële winkels te krijgen en dat is gelukt!

Alle AGF-speciaalzaken kunnen dus gewoon open blijven, maar natuurlijk moeten we in de winkels alles op alles blijven zetten om de regels na te leven en daarmee de winkels open te kunnen blijven houden." Klik hier voor 10 tips van ADN voor het reguleren van kerstdrukte in de winkel.

Ook de warenmarkten werden door Mark Rutte heel specifiek genoemd als uitzondering op de harde lockdown. Het geldt in principe geldt voor álle ondernemers op de markt maar veiligheidsregio's of gemeenten kunnen afwijkend beleid door bijvoorbeeld non-food groepen voorlopig niet meer toe te laten op hun markten. Branchevereniging CVAH benadrukt ook weer extra aandacht te vragen voor het naleven van de coronarichtlijnen. "Hierop zal door gemeenten zeker heel strikt gehandhaafd gaan worden", waarschuwen ze hun leden.

In reactie op de lockdown benadrukt branchevereniging voor de supermarketen CBL de regels die klanten in acht moeten nemen tijdens het boodschappen doen en doen een beroep op het geduld van klanten. "Het kan voorkomen dat er wat langere wachtrijen voor de supermarkt en zelfbedieningsgroothandel staan. Houd in een eventuele rij ook 1,5 meter afstand tot elkaar", aldus CBL.