HSE 300 is de nieuwste oplossing voor sproeien in een kas. Het apparaat heeft twee sproeistangen tot 3 meter hoog, waarbij de een aan het eind van de rij sproeit en de andere de planten aan beide kanten besproeit. Ze hebben beide sproeikoppen die kunnen worden versteld en de vloeistofstroom individueel kan worden ingesteld. "Het apparaat beweegt over buisrails in de kas en is uitgerust met een tank van 300 liter," aldus het team van FHPU Maryniaczyk, de ontwikkelaars van het apparaat. 

"Het hele apparaat wordt beheerd door een PLC-controleer, waarmee je de route en snelheid kunt instellen, de juiste sproeistang kunt aanzetten tijdens het rijden, controle hebt over de oplaadstatus van de batterij en kunt zien hoeveel uur ermee is gewerkt."

Werken met de HSE 300 is eenvoudig volgens de makers. "We programmeren de lengte van de sproeistang en de hoeveelheid vloeistof en laten deze automatisch over de buisrails rollen om de planten te besproeien."

De sproeier berekent de vloeistofstroom en met de ingestelde parameters wordt de druk berekend die moet worden toegepast (in overeenstemming met de gebruikte sproeikoppen en de benodigde hoeveelheid vloeistof die per hectare moet worden gesproeid).

Een speciaal systeem met wieltjes onder het apparaat en een besturingssysteem aan de achterkant van de HSE 300 zorgen voor een soepele overgang tussen rijen. Naast het besturingspaneel vindt de teler een speciale schakelaar waarmee de snelheid van het apparaat handmatig kan worden aanpasst als er van rij wordt veranderd. 

Door grote batterijen te gebruiken, die eenvoudig te verwisselen zijn, en een oplaadstation (uitgerust met extra batterijen) kunnen telers de het apparaat 24/7 gebruiken. Het verwisselen van de batterijen kost 30 seconden. 

Technische gegevens:

· Lengte: 2253 mm

· Breedte: 871 mm

· Hoogte: 2098 mm

· Gewicht: 570 kg

· Tankcapaciteit: 300 L

· Vier elektrische motoren van 0,5 kW

· Maximale druk 25 bar

· Maximale output 30 l/min

· Stroomsnelheid 0-85 m/min

Voor meer informatie:
Maryniaczyk
Karol Korzeniewski