Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Harm Valckx: "Kiloverpakkingen verwacht met Spaans/Marokkaans seizoen"

"Grote voorraad blauwe bessen zal komende tien dagen aardig leeg getrokken worden"

Tholen - Het aanbod blauwe bessen neemt zienderogen af. "Het Peruaanse seizoen is bijna ten einde en de aanvoer loopt nu hard terug. Ook de shelf life van het product wordt een stukje korter. We hadden in Europa een hele grote voorraad blauwe bessen, maar die zal de komende tien dagen aardig leeg getrokken worden", verwacht Harm Valckx van Berry Packing Services. 

"De import van Argentijnse blauwe bessen loopt via luchtvracht redelijk goed, maar de bessen die per boot zijn geïmporteerd, zijn kwalitatief een stuk minder. Deze weken krijgen we ook al de eerste Chileense bessen binnen en die komen er vanaf week 53/1 met behoorlijke volumes in", vertelt Harm.

"Blauwe bessen blijven volgens de dienstverlener nog altijd wel een item met Kerst. "Er zijn best een aantal ketens die de komende weken blauwe bessen in de actie hebben. De prijzen op de markt variëren momenteel sterk tussen goed en kwalitatief iets minder product, alleen de echte topprijzen zijn dit jaar moeilijk te maken."

De vraag naar grotere verpakkingen voor de bessen, blijft volgens Harm zich alleen maar voortzetten. "Bij ons gaan er nu veel 500-grams verpakkingen weg, maar men verwacht met het Spaanse en Marokkaanse seizoen, waarvan gigantische volumes worden verwacht, dat er zelfs kiloverpakkingen op de markt gaan komen. De grote vraag is of dit een incidentele actie is of een trend voor de lange termijn.

Voor meer informatie:
Harm Valckx
Berrypacking Services
Tel: 077-7650000
harm.valckx@berrypackingservices.nl 
www.berrypackingservices.eu