Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Biocaptur S50

Tuta Absoluta wordt nu ook bestreden met LED-technologie in Almería

Biocaptur S50 is een apparaat voor de biologische controle van de tomaatmineermot (Tuta Absoluta) op basis van elektromagnetische straling die gegenereerd wordt met speciaal voor de groente- en fruitteelt ontworpen LED-technologie.

Het technologiebedrijf ATG Ingeniería uit Almería heeft Biocaptur gepatenteerd na een intensief R&D-programma gericht op het selecteren van een specifieke lichtfrequentie die een aantrekkings-kracht uitoefent op de tomaatmineermot. Het insect wordt opgevangen in een gaas in het binnenste van het apparaat. Het trekt zowel het ongedierte dat zich in de beginfase van de levenscyclus bevindt als de volwassen exemplaren aan.

Biocaptur S50 is speciaal ontworpen voor in de kas.

De tests die zijn uitgevoerd met Biocaptur S50 en zijn prototypes in meerdere kassen in verschillende delen van de provincie hebben aangetoond dat het apparaat in staat is om een definitieve controle uit te oefenen over de tomaatmineermot, veel beter dan andere methoden die worden toegepast om deze bedreiging voor de tomatenteelt te bestrijden. Biocaptur S50 heeft direct impact op de mottenkolonie vanaf de eerste fasen van zijn biologische cyclus en vermindert dus niet alleen de populatie op drastische wijze, maar verstoort ook de reproductiefase van de mot.

Biocaptur S50 gebruikt geen enkele actieve stof en is dan ook perfect compatibel met het systeem van geïntegreerde plaagbestrijding. Het wordt zo geprogrammeerd dat het alleen werkzaam is in de uren die samenvallen met de biologische cyclus van Tuta Absoluta. Het heeft dus geen effect op andere nuttige insecten zoals bestuivers, temeer daar het een specifieke voor de tomaatmineermot elektromagnetische lichtfrequentie hanteert.

Biocaptur S50 begint te werken in het laatste uur daglicht.

ATG Ingeniería focuste de studie van de technische eigenschappen van de insectenvanger op de functionaliteit in de kas, maar het apparaat kan ook gebruikt worden in de buitenteelt. Biocaptur S50 wordt ook geleverd met een ophangsysteem dat kan worden aangepast aan de verschillende groeifasen van het gewas. Het apparaat is bestand tegen de gebruikelijke omstandigheden in een kas, heeft een lange levensduur, een vrij laag energieverbruik en is eenvoudig te installeren en te hanteren.

Afhankelijk van de ontwikkeling van het gewas kan Biocaptur S50 hoger of lager worden ingesteld.

Eén Biocaptur-unit is voldoende voor 5.000 vierkante meter teelt. Dit hoge efficiëntieniveau maakt het een zeer rendabele optie, aangezien het andere behandelingen en handarbeid uitspaart en vermijdt dat er dure schade veroorzaakt door Tuta Absoluta wordt geleden. Bovendien hebben verschillende tests aangetoond dat het apparaat in staat is om andere schadelijke insecten die in de kassen van Almería voorkomen aan te trekken en uit te schakelen, zoals andere Lepidoptera (Spodoptera exigua, Helicoverpa armigera, enz.).

Voor meer informatie:
ATG Ingeniería
Avenida de la Innovación, 15
Parque Científico Tecnológico de Almería - PITA
Almería (Spanje)
Tel: +34 641 517 153 / +34 950 376 427
[email protected]
www.biocaptur.com

Publicatiedatum: