Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gotham Greens haalt $87 miljoen op voor verdere groei

Gotham Greens heeft tegen het eind van 2020 $87 miljoen opgehaald aan nieuw en vreemd vermogen, waarmee de financiering van het snelgroeiende bedrijf stijgt naar $130 miljoen. 

Gotham Greens wil met deze financiering doorgroeien en nog meer sla aan de 'lokale' consument leveren. "Gotham Greens focust op de uitbreiding van haar regionale teeltfaciliteiten en distributie-mogelijkheden in een van de meest kritische periodes voor Amerika," zo stelt Viraj Puri, medeoprichter en directeur van Gotham Greens.

Pandemie-effect
De inkomsten van Gotham Greens zijn verdubbeld in het voorgaande jaar. Door het netwerk van high-tech, klimaatgecontroleerde kassen, brengen ze hun verse product en voedsel bij winkeliers in meer dan 40 staten. De uitbreiding van het bedrijf heeft gezorgd voor 80% groei in verkoop via detailhandel, jaar na jaar. 

Nieuwe kassen
De capaciteit van Gotham Greens is in de laatste 12 maanden verdubbeld door het openen van nieuwe kassen in Chicago, Providence in Rhode Island, Baltimore en Denver. Deze faciliteiten hebben de distributie van Gotham Greens' sla, kruiden, dressings en sauzen uitgebreid naar nieuwe regio's, waaronder New England, Mid-Atlantic, het Zuidoosten en de 'Mountain regions'.

De producten van Gotham Greens zijn verkrijgbaar in meer dan 2.000 winkels, waaronder Whole Foods Market, Albertsons Companies (Safeway, Jewel-Osco en Shaw's), Meijer, Target, King Soopers, Harris Teeter, ShopRite en Sprouts. De producten van het bedrijf zijn ook verkrijgbaar via de websites van verschillende winkels, waaronder AmazonFresh, FreshDirect en Peapod. 

Voor meer informatie:
www.gothamgreens.com 
www.mannatreepartners.com 

Publicatiedatum: