Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jim Westhoff (Valstar):

"Tamme afzet daghandel kenmerkt huidige kasgroentenmarkt"

Tholen - In de daghandel is het al weken erg tam en dat zorgt voor veel aanbod en een stroperige afzet op de kasgroentenmarkt momenteel. "Het moet momenteel echt van de retail komen, op de daghandel is niks te beleven", constateert Jim Westhoff van Valstar. De voedselbanken en opruimklanten zijn er de afgelopen weken goed mee geweest. Door de matige verkoop zijn mensen voorzichtig om voorraden te nemen. Nu is november traditioneel een wat tamme maand, maar nu we in december zijn aangekomen, zou de afzet wel weer een opleving moeten krijgen. Daarvoor hebben we de promoties bij de supermarkten hard nodig!"

"Zo is de verkoop van komkommers al een aantal weken erg slecht. Komkommers uit Spanje krijgen we voor 2-2,50 euro per doos hier op de stoep geleverd. De belichte Hollandse komkommers ontspringen de dans ook niet en worden tussen de 25 en 30 cent verkocht, wat natuurlijk veel te weinig is voor belichte teelt", aldus de verkoper. "Ook de auberginemarkt is een aantal weken echt slecht geweest, maar lijkt nu door minder aanvoer de weg omhoog gevonden te hebben. Vorige week lag de prijs nog rond de 4 euro per doos. Inmiddels zitten we op 8 euro, dus dat is toch een verdubbeling."

"In de tomatenmarkt zagen we de afgelopen weken een matige afzet van het kleine segment (cocktail / troscherry / cherrypruim), maar nu de aanvoer vanuit Spanje, Marokko en de laatste oude teelt van Nederland afneemt, verwachten we wel een opleving richting de feestdagen. Hiermee zijn ook de nodige grote acties gepland. Ik verwacht dat het grove segment daarna wel zal volgen met een opleving, al laat de daghandel momenteel nog geen prijsstijging toe", zegt Jim, die de paprikamarkt tenslotte typeert als eentje met ups en downs. "Het ene moment gaat de markt, omhoog, maar op een ander moment weer net zo hard omlaag. Vorige week was de paprikaprijs gestegen, maar de markt is nu weer flink weggezakt omdat er blijkbaar toch meer aanbod is dan aanvankelijk werd gedacht. Maar ook deze markt zou langzamerhand de weg omhoog weer moeten vinden."

Voor meer informatie:
Valstar
2685 DB Poeldijk
T: +31 174 530804
F: +31 174 530888
J.Westhoff@valstar.nl
www.valstar.nl