Innovatieprogramma AgriTech van start

De 23 gemeenten van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), provincie Zuid-Holland, TNO, InnovationQuarter en Greenport West-Holland starten samen het Innovatieprogramma AgriTech op. Met dit Innovatieprogramma kunnen samenwerkende partijen hun technologische innovaties ontwikkelen en testen in de praktijk. AgriTech stelt hiervoor geld beschikbaar via een voucherregeling.

Onderzoek eiwittransitie
In het bijzonder wordt in het Innovatieprogramma AgriTech een onderzoek naar de kansen van "de eiwittransitie" voor de regio gestart. TNO zal samen met InnovationQuarter en Greenport West-Holland de potentie van deze transitie voor Zuid-Holland verder onderzoeken.

Investering
Eerder zetten, provincie Zuid-Holland, InnovationQuarter en TNO al andere innovatieprogramma’s op. Deze programma’s geven een impuls aan economische ontwikkeling en duurzame innovatie in Zuid-Holland door het stimuleren van ondernemerschap voor maatschappelijke opgaves. Bijvoorbeeld om de maakindustrie te stimuleren en bedrijven actief in de zorgtechnologie te ondersteunen. Vanuit de MRDH is voor het programma AgriTech 1 miljoen euro beschikbaar gesteld. 

Uitvoering
InnovationQuarter is verantwoordelijk voor de uitvoering van het Innovatieprogramma. Het programma start begin 2021, naar verwachting kunnen projectconsortia vanaf het tweede kwartaal 2021 een voucher aanvragen en kort daarna gaan de eerste projecten van start.

bron: Gemeente Westland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven