Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

The Green House Sussex volgende stap voor Britse teler Eric Wall

In 1977 startten Eric Wall en Hugh Stevenson met de teelt van tomaten in de kwekerij Pollards in Barnham, vlakbij Chichester, West Sussex op een areaal van 1 hectare. Zo ontstond Eric Wall Ltd. 

Sindsdien is het dit bedrijf voor de wind gegaan, evenals voor de tomatengewassen. Ze telen nu op 53 km aan rijen en investeren in nieuw glas en teelttechnieken. Ze telen zes types tomaten, die allemaal nog aan de tros worden verkocht om een optimale smaak te behouden. De ambachtelijke methodes blijven nog altijd het hart van het bedrijf vormen. 

De combinatie van een grote vraag, perfecte teeltomstandigheden en de uitdagingen van veilig werken tijdens de pandemie heeft ervoor gezorgd dat er voor het eerst in 44 jaar gewerkt werd met nachtdiensten. Aan het eind van dit jaar bereikt het bedrijf weer een mijlpaal met een verandering in de naam, aangezien er wat veranderingen zijn in het eigendom.

Eric Wall is in 1999 met pensioen gegaan en werkte sindsdien niet meer dagelijks in het bedrijf. Nu stapt hij volledig uit het bedrijf en is het in eigendom van de familie Stevenson. De nieuwe naam is The Green House Sussex Ltd.

Directeur Richard Diplock kijkt vol vertrouwen uit naar de toekomst: "Dit is een belangrijk moment voor het bedrijf na 44 jaar als Eric Wall Ltd. Dit is een goed doordachte stap die voortborduurt op onze basisprincipes waarin de kwaliteit en smaak van ons voedsel en het ondersteunen van ons team boven alles gaat."

"Onze waardes en ethiek hebben ons ver gebracht in 40 jaar tijd en die gaan we niet veranderen."

Voor meer informatie:
The Green House Sussex
[email protected] 

Publicatiedatum: