Bulgarije importeert 3,1% meer groenten

De im- en export van groenten in Bulgarije is gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar, terwijl de situatie voor fruit volgens de gegevens van het Bulgaarse ministerie van Landbouw, Voeding en Bosbouw precies het tegenovergestelde is.

In de periode januari-augustus 2020 heeft het land volgens voorlopige gegevens van het Nationaal Instituut voor de Statistiek 190,1 duizend ton groenten geïmporteerd, dat is 3,1% meer op jaarbasis. In dezelfde periode bereikte de import van fruit 227,6 duizend ton wat 1,6% minder is dan vorig jaar.

Groenten
"De lichte groei van de invoer van groenten is vooral te danken aan de toename van het aanbod van tomaten (met 4,2 duizend ton; +7,3%), komkommers (met 3,1 duizend ton; +20,7%), paprika's (met 2,7 duizend ton; +16,8%) en aardappelen (met 2,7 duizend ton; +8,8%)," aldus de analyse. Tegelijkertijd is de invoer van uien met 21% gedaald.

In de eerste acht maanden van 2020 is er een lichte stijging van de export van groenten; een stijging van 0,9%, tot 27,7 duizend ton. De geëxporteerde hoeveelheden tomaten en kool zijn met respectievelijk 2,3% en 26,8% gestegen. De export van peulvruchten (voornamelijk erwten) daalde echter met 56,9%, en die van aardappelen met 86%.

Bron: agri.bg


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven