Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Noodparkeerplaatsen Brexit gereed en in kaart gebracht

Vorig jaar waarschuwde TLN dat er voldoende parkeerplaatsen voor vrachtwagens moeten zijn in de Rotterdamse haven op het moment dat de Brexit een feit is vanwege risico op files in het havengebied door andere douaneformaliteiten. Nu zijn alle parkeerlocaties bij de ferryterminals gereed en in kaart gebracht waar chauffeurs terecht kunnen.

Het gaat om 700 parkeerplekken in totaal. Chauffeurs die na de Brexit hun douanedocumenten niet in orde hebben, worden door de ferryterminals geweigerd. Zij kunnen vervolgens terecht op één van de tijdelijke parkeerlocaties verspreid over het Rotterdame havengebied en het havengebied in IJmuiden. Hier kan de chauffeur met zijn opdrachtgever of transportplanner de douaneformaliteiten alsnog in orde maken. Bekijk op onderstaande kaart voor de parkeerlocaties waar de chauffeurs welkom zijn.

"Is jouw onderneming al klaar voor de Brexit? En wat betekent de Brexit voor jou als vervoerder? Op GetReadyForBrexit vind je een checklist met alle stappen die jij nu al kan nemen, zodat je op 1 januari voorbereid bent", aldus TLN.

Bron: TLN

Publicatiedatum: