Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gemeente Horst aan de Maas wordt partner stichting Berry Promotions

Tijdens de bijeenkomst ‘(Zacht)fruit HUB Horst in wording’ plaatste wethouder Rudy Tegels zijn handtekening onder het partnership met stichting Berry Promotions. Hiermee spreekt de gemeente Horst aan de Maas haar waardering en ondersteuning uit voor de positieve ontwikkelingen in de (zacht)fruitsector. 

Zaterdag 21 november was Het Aardbeienland het toneel van een bijzondere bijeenkomst, waarbij gemeente Horst aan de Maas het voortouw nam. “De kracht en het belang van samenwerkingen binnen de (zacht)fruit sector werd tijdens deze zaterdagochtend weer extra duidelijk doordat hier zeven enthousiaste partijen bij betrokken zijn. Horst als de internationale hotspot van het (zacht)fruit biedt ons grote kansen” vertelt wethouder Tegels. 

Voorzitter Marcel Dings overhandigt Wethouder Rudy Tegels een heerlijk kistje aardbeien van eigen bodem.

Uniek
“Het Aardbeienland ondergaat een transitie naar een Berry Briljant, waardoor het een plek wordt waar onderzoek, educatie, sociale arbeid en recreatie naadloos in elkaar overlopen. Dat brengt unieke kansen met zich mee, waar gigantisch veel cross-overs door ontstaan,” vertelt de kwartiermaker van de stichting Jan Janssen. Voorzitter Marcel Dings vult aan; “Door de kansen die wij zien, zullen we niet alleen de (zacht)fruitsector aantrekken, maar betrekken we bijvoorbeeld ook buur-bedrijven NAK Tuinbouw en Vermeerderingstuinen bij de ontwikkelingen.” 

Promotieplatform 
Met een flink netwerk van partners uit de (zacht)fruit- en aanverwante sectoren, vormt Berry Promotions een stevige fundament, waar inmiddels de eerste faciliteiten op worden gebouwd. Het doel van het platform is duidelijk: een podium bieden aan de sector én de fruitige regio. “Inmiddels hebben we als stichting met een flink aantal bedrijven gesproken, welke we in de spotlights zetten op onze website. Het eerste wat opvalt, is dat alle partijen je met open armen ontvangen en ontzettend graag hun verhaal delen. Er is dus echt behoefte aan niet alleen branding van de sector, maar ook van de regio. We maken zoveel gezonde en mooie producten hier, dat mogen we echt wel laten zien!” vat Jikke van Gerven, verantwoordelijke voor de communicatie van Berry Promotie, samen. 

Kick-off 1 april 2021
Stap voor stap wordt de transitie naar Berry Briljant, ondersteund door de Provincie Limburg en Stichting Versterking Tuinbouwcluster Greenport Venlo, vormgegeven. “Voor de buitenwereld lijkt het soms alsof de ontwikkelingen heel traag verlopen, maar kijk eens hoeveel werk we al verzet hebben op dit park en ook als stichting. Niet te vergeten dat alle arbeid op het park verricht wordt door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, vanuit de stichting JouTou. Het enthousiasme van deze mensen is niet te omschrijven,” vertelt Jan Janssen.

Op 1 april 2021 staat de, door corona uitgestelde, kick-off van het platform op de agenda. Tijdens deze kick-off zal, naast de internationale (zacht)fruitsector, ook de consument verwelkomd worden op onze Berry Briljant bij Aardbeienland, met als kers op de taart: The Fruity Obstacle Run. 

Positief het nieuwe jaar in 
“Het is onvoorstelbaar hoe gedreven er wordt gewerkt aan de uitwerking van het ambitiedocument van stichting Berry Briljant. Een sector die bloeit, op een locatie met ontzettend veel kansen,” sluit gedeputeerde Hubert Mackus de bijeenkomst af. 

Voor meer informatie:
Berry Promotions                                             www.berrybriljant.nl                                communicatie@berrybriljant.nl

 

Publicatiedatum: