Uitbreiding bedrijventerrein ABC Westland een stap dichterbij

Wethouder Gardien-Reinders (Ruimtelijke Ontwikkeling), Mart Valstar en Herwi Rijsdijk van bedrijventerrein ABC Westland hebben vrijdag een dienstverleningsovereenkomst getekend voor uitbreiding van het bedrijventerrein. Hierin is het voornemen vastgelegd om te onderzoeken of het bedrijventerrein met ongeveer 17 hectare, waarvan 12 hectare uitgeefbare grond, kan uitbreiden. Met deze overeenkomst hebben partijen zich aan elkaar gebonden dit onderzoek gezamenlijk op te pakken.


Gardien-Reinders, Herwi Rijsdijk en Mart Valstar

“Door de hoge uitgifte van bedrijfskavels na de economische crisis is de nood voor uitgeefbare bedrijfskavels erg hoog”, legt wethouder Gardien-Reinders uit. “Het tekort aan bedrijventerreinen is voor de periode tot 2030 vastgesteld op 28 tot 33 hectare. ABC Westland is het grootste bedrijventerrein in de agri- en food branche in Westland en heeft al langer de wens om uit te breiden. Daar zijn we mee aan de slag gegaan en met de ondertekening van deze overeenkomst kunnen we nu  onderzoeken of de uitbreiding mogelijk is. Vandaag is daarom weer een belangrijke stap gezet.”

Nu kunnen onder andere de stedenbouwkundige randvoorwaarden worden opgesteld. Als alles goed gaat en ook het bestemmingsplan of omgevingsplan is vastgesteld, komt er over ruim 2 jaar, medio 2023, weer een beetje ruimte voor bedrijven in Westland. Het grootste deel van de nieuwe hectares op ABC Westland is al eigendom van de ABC-organisatie. Het gaat om een gebied aan de zuidkant van ABC Westland, aan de Arckelweg richting het Verburch-sportpark, beter bekend als de Strijp.

Bron: Gemeente Westland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven