Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"ook teler wil niet afhankelijk van import zijn"

AgriGarden geeft boost aan weefselkweek in China

AgriGarden, een turnkey toeleverancier met 18 jaar ervaring in het opzetten van hightech tuinbouwprojecten door heel China, heeft gekozen voor ViVi, van de Viscon Group, om hightech, zeer geautomatiseerde laboratoria voor weefselkweek te bouwen, op strategisch gekozen plaatsen in China. 

Laurie Liu, de business development manager van AgriGarden: "De vraag naar schoon en gezond uitgangsmateriaal groeit snel, over de hele wereld. Door te werken met ViVi en het opzetten van meerdere hightech weefselkweek faciliteiten kunnen we het gat in de Chinese markt vullen."

Design afbeelding: Lopend vertical farming en hightech kasproject 2020-2021, Hengshui City in de Hebei provincie

Design afbeelding: Lopend vertical farming en hightech kasproject 2020-2021, Shanghai

AgriGarden is van plan meerdere weefselkweek ViVi-laboratoria te bouwen in 2021. Ondertussen bouwt het bedrijf, samen met de Nederlandse kassenbouwer Ammerlaan Construction, meerdere high-tech kassen op verschillende locaties in China. De meeste van die kassen staan dichtbij de ViVi-laboratoria. 

Grote kansen voor weefselopkweek in de Chinese markt
China is de snelst groeiende markt ter wereld, en heeft een grote vraag naar fruit en bloemen. Een groot deel van het uitgangsmateriaal voor bloemen en fruit wordt geïmporteerd op het moment. Maar, versterkt door de uitbraak van het coronavirus, wordt een trend zichtbaar, waar landen meer zelfvoorzienend willen zijn.

Dat geldt ook voor telers. Telers kunnen niet langer aan op buitenlandse aanvoer van schoon, gezond uitgangsmateriaal. Naast de groeiende vraag is China nog steeds een aantrekkelijk land voor internationaal georiënteerde kwekers van uitgangsmateriaal. Vanuit China is het erg makkelijk om te exporteren. De Aziatische markt maakt het mogelijk om planten te verschepen van China naar andere Aziatische landen, en is dus een interessante markt voor veel bedrijven.  

Wilt u uw kwekerij uitbreiden naar China?
Door te kiezen voor ViVi als toeleverancier voor de nieuwe weefselkweeklaboratoria, kan AgriGarden het perfecte klimaat creëren voor elk weefselkweek bedrijf dat graag in China wil werken. 

AgriGarden zoekt internationale partijen die de weefselkweeklaboratoria willen runnen. Het samenwerkingsmodel tussen AgriGarden en de potentiële partner zullen privé worden besproken en verduidelijkt. 

Foto: AgriGarden Demo project 2019, Guizhou provincie

Door het creëren van een klimaat dat niet alleen high-tech is, maar ook gericht op hoge kwaliteit, kan AgriGarden de kwekers ervan verzekeren dat ze de best mogelijke start hebben. Lokale Chinese investeerders zullen de benodigde investeringen doen om alle nodige faciliteiten waar te maken. 

Dr. Wei Lingling, de eigenaar van AgriGarden, benoemde ook dat het voor veel bedrijven een enorme uitdaging kan zijn om hun eigen weefselkweek laboratorium te beginnen in China. De buitenlandse partijen lopen tegen uitdagingen aan wat betreft het vinden van een locatie, mensen, en ze willen hun eigen genetica beschermen. Door te helpen bij het creëren van een goede omgeving voor kwekers en veredelaars, nemen we de problemen weg en kunnen we ze de perfecte start geven. 

Voor meer informatie:
AgriGarden
Laurie Liu (Business Development)
Telefoon: 00491791229249
Email: [email protected]
Website: www.agri-garden.com

ViVi
Daan Mansveld (Sales manager)
Telefoon: 0031645081768
Email: [email protected]
Website: www.viscongroup.eu

Ammerlaan Construction
Michel La Crois (General Manager)
Email: [email protected]
Website: www.glassconstructions.eu

Publicatiedatum: