Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hortofrutícola Costa de Almería sluit zich aan bij telersvereniging Anecoop

Het Spaanse teeltbedrijf Hortofrutícola Costa de Almería SL, een bekende speler op de Europese markt van paprika’s, komkommers, aubergines, watermeloenen en meloenen, heeft drie pakstations (Paraje la Cumbre, San Agustín en Cehorpa) waar het zijn totale volume van meer dan 160 miljoen kilo groenten en fruit verwerkt.

Na verschillende jaren van samenwerking met de telersvereniging Anecoop heeft het bedrijf besloten om de stap te zetten en zich aan te sluiten bij de coöperatie, de grootste Spaanse exporteur van groenten en fruit. Anecoop heeft vijf handelskantoren in Spanje zelf en elf in het buitenland. Vorig jaar behaalde de telersorganisatie een afzetvolume van meer dan 1,1 miljoen ton.

Magazijn van Hortofrutícola Costa de Almería

Sinds de oprichting van het bedrijf in 1996 heeft Costa de Almería een groei doorgemaakt die ook tot uiting komt in de producten en diensten die het aan zijn klanten aanbiedt, getuige daarvan het assortiment gemaksproducten. Het stelt momenteel een 700-tal mensen te werk.

Al de verwerkings- en verpakkingscentra van het bedrijf zijn GlobalGAP, GRASP, BRC en IFS gecertificeerd. Het bedrijf neemt groenten en fruit af van 258 telers van wie het areaal in totaal 1.012,3 hectare bedraagt. Het bedrijf past steeds meer geïntegreerde gewasbeschermingsstrategieën toe om het milieu te beschermen.

"Na meerdere jaren van samenwerking was de volgende logische stap lid worden van Anecoop, gezien het goede wederzijdse begrip en de synergie die ontstaat bij het samengaan van de twee entiteiten", zo zegt Juan Enrique Vargas, voorzitter van Costa de Almería. "Dit nieuwe samenwerkingsverband zal ons allebei in staat stellen om onze concurrentiepositie in de sector te vergroten en te blijven groeien op de internationale markten."

“Voor ons is het een eer dat Hortofrutícola Costa de Almería en Anecoop deel uitmaken van één en hetzelfde project”, zo vertelt Alejandro Monzón, voorzitter van Anecoop. “Almería is een heel belangrijk gebied voor de teelt van groenten en fruit en door nieuwe partners uit de provincie op te nemen in onze groep van telers-verenigingen en teeltbedrijven, worden we nog groter en kunnen we nog beter onze leidende rol in de export van groenten en fruit vervullen. Ondanks onze grootte verliezen we nooit de belangen van de individuele telers uit het oog en blijven we waken over het respect voor het milieu, onder andere door het gebruik van geïntegreerde gewasbeschermingsstrategieën”.

 

Voor meer informatie:

Anecoop S.Coop.
Monforte, 1. Entresuelo, 46010 Valencia (Spanje)
Tel: +34 963 938 500
info@anecoop.com
www.anecoop.com

Hortofrutícola Costa de Almería S.L.
Plaza Huerta de Europa 1, 04740
Roquetas de Mar, Almería (Spanje)
Tel: +34 950 32 62 32
info@hcostadealmeria.es
www.hcostadealmeria.com

Publicatiedatum: