Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Enova realiseert teruggave teveel betaalde energiebelastingen over 2014 - 2019

Koelvrieshuis bespaart meer dan € 300.000 op energiebelastingen

Enova heeft bij een koelvrieshuisklant meer dan € 300.000 op energiebelastingen bespaard. "Tegenwoordig maken de kosten van de energiebelastingen, bij grootzakelijke klanten, bijna 50 % van de totale elektriciteitsrekening uit. Daarom ook is Enova op zoek gegaan naar mogelijkheden om deze kosten terug te brengen. Eén van die mogelijkheden ligt opgesloten in de Wet WOZ. Die wet zegt namelijk dat het mogelijk is om meerdere locaties van een bedrijf, binnen dezelfde gemeente, onder voorwaarden, als één zogenaamd WOZ object te zien", aldus John Kruijt van Enova.

Dit gegeven is belangrijk omdat de energiebelasting afhankelijk is van het afnamevolume per WOZ locatie. Door meerdere locaties bij elkaar te kunnen zetten, mogen ook de elektriciteitsvolumes bij elkaar geteld worden. Daarmee worden de duurste, eerste staffels, nog maar één keer doorlopen en kan men ook uitkomen in de hogere, goedkopere staffels.

Enova heeft dit opgepakt en bij diverse klanten procedures gestart om gemeentes te vragen een zgn. Samenstelverklaring af te geven.
"Het grootste succes dat hier onlangs bij geboekt is betrof een grootzakelijke klant die nu, over 2014 tot 2019, meer dan € 300.000 gaat terugkrijgen aan betaalde energiebelasting! Ook gaat hij jaarlijks € 120.000 minder energiebelasting betalen omdat deze regeling in stand blijft en de tarieven alsmaar hoger worden", vertelt John.

Voor meer informatie:
Enova B.V.
John Kruijt
Mob: 06-10913063
[email protected] 
www.enova.nl 

Publicatiedatum: