Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Cas van Loon, The Greenery Retail:

"Goede verwachtingen nieuw importseizoen Sweet and Sunny aardbeien"

Terwijl Nederland toewerkt naar het einde van het jaar worden in Spanje de nodige voorbereidingen getroffen voor het nieuwe seizoen Sweet and Sunny aardbeien dat begin 2021 van start gaat. Cas van Loon van The Greenery Retail vertelt over de voorbereidingen.

Cas van Loon is als inkoper zachtfruit van The Greenery Retail nauw betrokken bij de voorbereidingen voor komend Sweet and Sunny aardbeien importseizoen. “Na mijn studie bij de HAS heb ik ervaring opgedaan bij Bakker Barendrecht als inkoper druiven, meloenen en steenfruit. Vervolgens heb ik twee jaar in Spanje gewerkt bij diverse AGF bedrijven. Hier heb ik naast de taal ook veel opgestoken van de Spaanse teelttechnieken. Hier heb ik dagelijks profijt van in mijn huidige functie als inkoper zachtfruit bij The Greenery Retail. Ik focus me op de importactiviteiten voor blauwe bessen, aardbeien, kersen en cranberries. Daarnaast verzorg ik ook de inkoop voor biologische blauwe bessen.”

Consumenten willen verzekerd zijn van het lekkerste fruit
Sweet and Sunny is ontwikkeld vanuit de behoefte van de consument. Cas legt uit: “Consumenten willen steeds meer gezond genieten zonder dat ze er bij na hoeven te denken of het fruit wel lekker is. Het zachtfruit van Sweet and Sunny is altijd van de beste rassen en zongerijpt. Hierdoor zijn de aardbeien, frambozen, bramen en bessen heerlijk zoet van smaak en extra sappig. Ze zijn speciaal geselecteerd bij de beste telers in o.a. Nederland, Spanje en Zuid-Amerika. Met het merk Sweet and Sunny is de consument dus het hele jaar door verzekerd van het lekkerste zachtfruit.”

Samen met telers, agronomisten en internationale veredelaars is The Greenery continu op zoek naar de beste rassen in zachtfruit. Cas: “Met twee eigen locaties voor het testen van nieuwe variëteiten en in nauw overleg met een eigen agronomist en telers worden rassen in teeltconcepten opgenomen en vermarkt. Alleen de best geselecteerde zachtfruit rassen komen in aanmerking voor het merk Sweet and Sunny. Deze rassen blinken uit in smaak en uitstraling waarbij de randvoorwaarden kwaliteit en houdbaarheid niet uit het oog zijn verloren."

Verwachtingen komend aardbeienseizoen
“Het seizoen vanuit Spanje start begin januari met kleine volumes.” vervolgt Cas. “De voorbereidingen vanuit onze kant beginnen al in juni. Na het voorgaande seizoen met de betrokkenen in de keten geëvalueerd te hebben, bespreken we onze plannen met de telers. De voorbereidingen voor het seizoen verlopen voorspoedig. Tot dusver staat het gewas er mooi bij en zijn de eerste bloemknoppen zichtbaar. We verwachten dan ook aan de fors groeiende vraag naar Sweet and Sunny aardbeien bij onze Europese retailers te kunnen voldoen. De ontwikkelingen rondom Corona houden we nauwlettend in de gaten en er is nu al veel afstemming met de telers. Gedurende het seizoen wordt deze afstemming alleen maar intensiever zodat we snel kunnen anticiperen op eventuele veranderingen in zowel Spanje als Nederland. De telers en ik hebben er veel zin in om er een succesvol seizoen van te maken!”

Voor informatie en verkoop:
Cas van Loon
The Greenery
Mob: +31 651 822 746
c.vanloon@thegreenery.com  
www.thegreenery.com 

 

Publicatiedatum: